Til hovedinnhold

Enkel hummus

10 min
9 varer
370
Enkel hummus

Det finnes mange meninger og måter å lage hummus på - her får du oppskrift på en enkel hummus. Hummus er en dipp laget av moste kikerter, og en vellaget hummus skal være silkemyk med en rund og god smak. Denne er laget med tahini, som er en sesampasta.

Hummus passer som tilbehør til kjøtt, fisk eller vegetar, som dipp eller til salaten.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g kikerter, kokte
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 2 ss tahini, rå
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • salt

Til pynt

  • spisskummen, knust
  • paprikapulver, røkt
  • persille

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 400 g kikerter, kokte
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 2 ss tahini, rå
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • salt

Til pynt

  • spisskummen, knust
  • paprikapulver, røkt
  • persille
Skyll kikertene godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks.
Kjør ertene til grov mos i en hurtigmikser. Tilsett spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Kjør til en fin mos, tilsett litt vann (cirka 0,5 dl) hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Pynt med et dryss av spisskummen, paprikapulver, noen dråper olivenolje, litt ekstra sitronsaft og hakket persille. Serveres med varme pitabrød.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll kikertene godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks.
Kjør ertene til grov mos i en hurtigmikser. Tilsett spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Kjør til en fin mos, tilsett litt vann (cirka 0,5 dl) hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Pynt med et dryss av spisskummen, paprikapulver, noen dråper olivenolje, litt ekstra sitronsaft og hakket persille. Serveres med varme pitabrød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?