Til hovedinnhold

Kyllinggryte med aprikos og mandler

1 h 30 min
17 varer
1.7k
Marokkansk kyllinggryte

Denne deilige gryten er inspirert av nordafrikanske smaker med spennende krydder som spisskummen og kanel, samt ispedd litt spicy harissa. Server med couscous.
Tips: Harissa er en nordafrikansk chilibasert krydderpasta som kan kjøpes ferdig (noen ganger tykk som tomatpure, andre ganger mer tyktflytende) og gir en skikkelig smaksboost i gryter, supper og dipper. Får du ikke tak i harissa kan du smake til sausen med en annen sterk chili- og hvitløkssaus.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 750 g kyllinglår, eller kyllingfilet
  • 1 stk løk, stor, hakket
  • 2 ss ingefær, frisk og revet
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste (1 boks = ca 400 gr)
  • 2 stykker tomater, modne og grovhakkede
  • 2 ts spisskummen, malt eller knust
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 2 ts gurkemeie, eller en god klype safran
  • 1 stk kanelstang
  • 1 - 2 ss harissa
  • 2.5 dl kyllingkraft
  • 100 g tørket aprikos
  • 1 dl mandler, skåldede
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt persille
  • salt
  • olivenolje, mild variant til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 750 g kyllinglår, eller kyllingfilet
  • 1 stk løk, stor, hakket
  • 2 ss ingefær, frisk og revet
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste (1 boks = ca 400 gr)
  • 2 stykker tomater, modne og grovhakkede
  • 2 ts spisskummen, malt eller knust
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 2 ts gurkemeie, eller en god klype safran
  • 1 stk kanelstang
  • 1 - 2 ss harissa
  • 2.5 dl kyllingkraft
  • 100 g tørket aprikos
  • 1 dl mandler, skåldede
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt persille
  • salt
  • olivenolje, mild variant til steking
Skjær kyllingen i jevne stykker, krydre stykkene med salt.  Varm et par spiseskjeer olivenolje i en romslig gryte. Fres kyllingen raskt over høy varme til kyllingen får litt farge (stek gjerne i to omganger), løft kyllingen over på en tallerken så lenge.
Ha løk og ingefær over i gryta og fres over middels varme til løken blir myk, uten å få farge. Tilsett spisskummen, knust koriander, kanel og gurkemeie. Fres videre ett minutt eller to. Tilsett kyllingen og 1 ss harissa. Bland alt godt sammen og ha i knuste tomater og kraft.
La det hele småkoke/syde uten lokk i ca 20 minutter. Tilsett hakkede tomater, aprikoser (kan deles i to) og mandler. La gryten syde videre i ca. 20 minutter. Rør i gryten av og til.
Smak til med noen dråper sitronsaft og litt mer harissa hvis nødvendig. Rør til slutt inn hakket koriander og persille.
Server med couscous med granateple og pistasjnøtter.
Smak til med noen dråper sitronsaft og litt mer harissa hvis nødvendig. Rør til slutt inn hakket koriander og persille.

 Server med couscous med granateple og pistasjnøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i jevne stykker, krydre stykkene med salt.  Varm et par spiseskjeer olivenolje i en romslig gryte. Fres kyllingen raskt over høy varme til kyllingen får litt farge (stek gjerne i to omganger), løft kyllingen over på en tallerken så lenge.
Ha løk og ingefær over i gryta og fres over middels varme til løken blir myk, uten å få farge. Tilsett spisskummen, knust koriander, kanel og gurkemeie. Fres videre ett minutt eller to. Tilsett kyllingen og 1 ss harissa. Bland alt godt sammen og ha i knuste tomater og kraft.
La det hele småkoke/syde uten lokk i ca 20 minutter. Tilsett hakkede tomater, aprikoser (kan deles i to) og mandler. La gryten syde videre i ca. 20 minutter. Rør i gryten av og til.
Smak til med noen dråper sitronsaft og litt mer harissa hvis nødvendig. Rør til slutt inn hakket koriander og persille.
Server med couscous med granateple og pistasjnøtter.
Smak til med noen dråper sitronsaft og litt mer harissa hvis nødvendig. Rør til slutt inn hakket koriander og persille.

 Server med couscous med granateple og pistasjnøtter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?