Til hovedinnhold

Potet- og pastinakkgrateng med parmesan

1 h
7 varer
187
Potet- og pastinakkgrateng med parmesan

Potet- og pastinakkgrateng med parmesan er det perfekte middagstilbehøret, og et supert alternativ til de klassiske fløtegratinerte potetene.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g mandelpotet, store
  • 400 g pastinakk
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g parmesan, evt. annen smaksrik ost
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g mandelpotet, store
  • 400 g pastinakk
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g parmesan, evt. annen smaksrik ost
  • salt og kvernet pepper
Skrell poteter og pastinakk og skjær alt sammen i 3 mm tykke skiver. En mandolin er flott å bruke til den jobben.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket eller knust hvitløk og krydre fløtemelken med salt og pepper.
Bland i grønnsaksskivene og la det hele småputre i 10 minutter. Rør forsiktig så det ikke setter seg i bunnen. Rør inn halvparten av osten og hell alt over i en smurt ildfast form.
Dryss resten av osten på toppen og gratiner i ovn ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til grønnsakene er helt møre.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell poteter og pastinakk og skjær alt sammen i 3 mm tykke skiver. En mandolin er flott å bruke til den jobben.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket eller knust hvitløk og krydre fløtemelken med salt og pepper.
Bland i grønnsaksskivene og la det hele småputre i 10 minutter. Rør forsiktig så det ikke setter seg i bunnen. Rør inn halvparten av osten og hell alt over i en smurt ildfast form.
Dryss resten av osten på toppen og gratiner i ovn ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til grønnsakene er helt møre.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?