Til hovedinnhold

Hjerteformede kanelboller

2 h
8 varer
159
Hjerteformede kanelboller
Kristine Ilstad - Det søte liv

– Hjerteformede kanelboller er like enkle å lage som vanlige kanelboller, men mye koseligere å servere, skriver Kristine Ilstad på bloggen sin Det søte liv.

Som all gjærbakst, smaker hjerteformede kanelboller aller best samme dag som de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse. De tines og varmes lett, og da smaker de som nystekte!

Ingredienser

8
porsjoner
  • 50 g gjær
  • 6 dl melk
  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 stk egg
  • 2 l hvetemel

Fyll

  • 50 g smør
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g gjær
  • 6 dl melk
  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 stk egg
  • 2 l hvetemel

Fyll

  • 50 g smør
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • perlesukker
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C).
Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg.
Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (c. 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Rull leivene sammen fra begge langsidene og innover mot midten.
Skjær lengden deretter opp i ca. 2 cm tykke skiver.
Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
Gjenta med alle skiven og legg de på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte.
Avkjøl kanelbollene på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C).
Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg.
Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (c. 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Rull leivene sammen fra begge langsidene og innover mot midten.
Skjær lengden deretter opp i ca. 2 cm tykke skiver.
Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
Gjenta med alle skiven og legg de på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte.
Avkjøl kanelbollene på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?