Til hovedinnhold

Panna cotta med kokosmelk

15 min
5 varer
437
Panna cotta med kokosmelk

Det er fullt mulig å lage panna cotta helt uten fløte og melk. I denne oppskriften gjør kokosmelk samme nytten og gir en fløyelsmyk og litt lettere variant. Lime gjør den frisk og vaniljen er med på å gi desserten sin kjente smak. Topp den med kokosflak, spiselige blomster eller friske bær. De fleste kokosmelker man får kjøpt på boks inneholder konserveringsmidler og fortykningsmiddel, som gjør at kokosmelken ikke skiller seg. Man må bruke en av disse, ellers kan panna cottaen skille seg ved avkjøling. Ikke bruk lettvariant.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 6 stykker gelatinplater
  • 2 bokser kokosmelk
  • 50 g sukker, eller honning
  • 1 stk lime
  • 1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 6 stykker gelatinplater
  • 2 bokser kokosmelk
  • 50 g sukker, eller honning
  • 1 stk lime
  • 1 ts vaniljepulver
Legg gelatplatene i kaldt vann i fem minutter, eller litt lenger til de er helt myke.
Varm opp den ene boksen med kokosmelk over medium varme. Det er viktig at den ikke blir så varm at det koker. Tilsett sukker eller honning og rør til det er helt oppløst. Slå av varmen.
Klem gelatinplatene mellom hendene for å klemme ut vannet. Ha det over i gryta og rør ut. Tilsett den siste boksen med kokosmelk, limesaft og vanilje.
Fordel i seks glass eller små former og la det avkjøle seg på benken før du setter det inn i kjøleskapet. Panna cottaen stivner på ca. 4 timer, men kan gjerne stå natten over. Ønsker du å servere desserten på tallerken kan du holde formen i varmt vann i ett minutt for så å vippe den ut av formen.
Server med kokosflak, spiselige blomster, frisk frukt eller bær.
woman cooking

Bon appetit!

Legg gelatplatene i kaldt vann i fem minutter, eller litt lenger til de er helt myke.
Varm opp den ene boksen med kokosmelk over medium varme. Det er viktig at den ikke blir så varm at det koker. Tilsett sukker eller honning og rør til det er helt oppløst. Slå av varmen.
Klem gelatinplatene mellom hendene for å klemme ut vannet. Ha det over i gryta og rør ut. Tilsett den siste boksen med kokosmelk, limesaft og vanilje.
Fordel i seks glass eller små former og la det avkjøle seg på benken før du setter det inn i kjøleskapet. Panna cottaen stivner på ca. 4 timer, men kan gjerne stå natten over. Ønsker du å servere desserten på tallerken kan du holde formen i varmt vann i ett minutt for så å vippe den ut av formen.
Server med kokosflak, spiselige blomster, frisk frukt eller bær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?