Til hovedinnhold

Bollekake i gryte med sukker og kanel

2 h
10 varer
130
Bollekake i gryte med sukker og kanel

Bollekake i gryte med sukker og kanel steker du enkelt i en gryte som tåler høy temperatur. Akkurat på samme måte som man lager grytebrød.

Ingredienser

8
porsjoner

Deig

  • 1.25 dl melk
  • 25 g gjær
  • 250 g hvetemel
  • 25 g sukker
  • 40 g smør, romtemperert og i små biter
  • 1 klype salt
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts vaniljesukker

topping

  • 125 g meierismør, romtemperert
  • 125 g sukker
  • 1 ss kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 1.25 dl melk
  • 25 g gjær
  • 250 g hvetemel
  • 25 g sukker
  • 40 g smør, romtemperert og i små biter
  • 1 klype salt
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts vaniljesukker

topping

  • 125 g meierismør, romtemperert
  • 125 g sukker
  • 1 ss kanel
Varm melken til lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen kraftig (helst i maskin) i 5-10 minutter. Dekk til bakebollen med plastfilm og et klede over der igjen.
Smør en gryte med litt olje eller kle bunnen av gryta med bakepapir. Hell i deigen og klem og trykk den jevnt utover. Dekk gryta med plastfilm og la deigen heve i ca. 50 minutter.
Lag toppingen mens deigen hever. Rør sammen smør, sukker og kanel.
Varm ovnen til 200 grader. Smør toppingen jevnt utover deigen. Lag mange dype groper i deigen med fingrene slik at deler av fyllet blir trykket ned i deigen.
La kaken hvile i 15 minutter før du steker den midt i ovnen i 15-20 minutter. Kaken nytes aller helst nystekt og lun.
La kaken hvile i 15 minutter før du steker den midt i ovnen i 15-20 minutter. Kaken nytes aller helst nystekt og lun.
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen kraftig (helst i maskin) i 5-10 minutter. Dekk til bakebollen med plastfilm og et klede over der igjen.
Smør en gryte med litt olje eller kle bunnen av gryta med bakepapir. Hell i deigen og klem og trykk den jevnt utover. Dekk gryta med plastfilm og la deigen heve i ca. 50 minutter.
Lag toppingen mens deigen hever. Rør sammen smør, sukker og kanel.
Varm ovnen til 200 grader. Smør toppingen jevnt utover deigen. Lag mange dype groper i deigen med fingrene slik at deler av fyllet blir trykket ned i deigen.
La kaken hvile i 15 minutter før du steker den midt i ovnen i 15-20 minutter. Kaken nytes aller helst nystekt og lun.
La kaken hvile i 15 minutter før du steker den midt i ovnen i 15-20 minutter. Kaken nytes aller helst nystekt og lun.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?