Til hovedinnhold

Bollekake i gryte med sukker og kanel

2 h
10 varer
127
Bollekake i gryte med sukker og kanel

Bollekake i gryte med sukker og kanel steker du enkelt i en gryte som tåler høy temperatur. Akkurat på samme måte som man lager grytebrød.

Ingredienser

8
porsjoner

Deig

  • 1.25 dl melk
  • 25 g gjær
  • 250 g hvetemel
  • 25 g sukker
  • 40 g smør, romtemperert og i små biter
  • 1 klype salt
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts vaniljesukker

topping

  • 125 g meierismør, romtemperert
  • 125 g sukker
  • 1 ss kanel

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Deig

  • 1.25 dl melk
  • 25 g gjær
  • 250 g hvetemel
  • 25 g sukker
  • 40 g smør, romtemperert og i små biter
  • 1 klype salt
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts vaniljesukker

topping

  • 125 g meierismør, romtemperert
  • 125 g sukker
  • 1 ss kanel
Varm melken til lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen kraftig (helst i maskin) i 5-10 minutter. Dekk til bakebollen med plastfilm og et klede over der igjen.
Smør en gryte med litt olje eller kle bunnen av gryta med bakepapir. Hell i deigen og klem og trykk den jevnt utover. Dekk gryta med plastfilm og la deigen heve i ca. 50 minutter.
Lag toppingen mens deigen hever. Rør sammen smør, sukker og kanel.
Varm ovnen til 200 grader. Smør toppingen jevnt utover deigen. Lag mange dype groper i deigen med fingrene slik at deler av fyllet blir trykket ned i deigen.
La kaken hvile i 15 minutter før du steker den midt i ovnen i 15-20 minutter. Kaken nytes aller helst nystekt og lun.
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen kraftig (helst i maskin) i 5-10 minutter. Dekk til bakebollen med plastfilm og et klede over der igjen.
Smør en gryte med litt olje eller kle bunnen av gryta med bakepapir. Hell i deigen og klem og trykk den jevnt utover. Dekk gryta med plastfilm og la deigen heve i ca. 50 minutter.
Lag toppingen mens deigen hever. Rør sammen smør, sukker og kanel.
Varm ovnen til 200 grader. Smør toppingen jevnt utover deigen. Lag mange dype groper i deigen med fingrene slik at deler av fyllet blir trykket ned i deigen.
La kaken hvile i 15 minutter før du steker den midt i ovnen i 15-20 minutter. Kaken nytes aller helst nystekt og lun.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?