Scones er enkelt å diske opp til helgefrokosten. Denne varianten steker du i en gryte og resultatet er fire store, saftige scones.
Bruk de nøttene du vil - for eksempel mandler, pistasj eller hasselnøtter.
Tips: Andre tørkede frukter eller bær som aprikos, bringebær eller blåbær kan også blandes inn i deigen (i tillegg til eller istedenfor rosiner). Hakket mørk sjokolade er også en mulighet.
Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene (spar evt. litt nøtter til pynt) og bland alt raskt sammen. Form deigen til en rund leiv ca. 3 cm tykk.
Legg litt bakepapir i bunnen av gryta (sconesen kan selvsagt også stekes på stekebrett kledd med bakepapir) og legg i deigen. Bruk en kniv dyppet i mel og del leiven i fire (skjær halvveis ned i deigen).
Pensle med vann eller melk, dryss over resten av nøttene og stek sconesen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Bon appetit!
Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene (spar evt. litt nøtter til pynt) og bland alt raskt sammen. Form deigen til en rund leiv ca. 3 cm tykk.
Legg litt bakepapir i bunnen av gryta (sconesen kan selvsagt også stekes på stekebrett kledd med bakepapir) og legg i deigen. Bruk en kniv dyppet i mel og del leiven i fire (skjær halvveis ned i deigen).
Pensle med vann eller melk, dryss over resten av nøttene og stek sconesen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto