Til hovedinnhold

Det søte livs crème brûlée med appelsin

1 h 30 min
6 varer
339
Det søte livs crème brûlée med appelsin

Det søte livs crème brûlée med appelsin er en herlig variant av den en fristende, franske klassikeren. Denne populære desserten kjennetegnes av sin fløyelsmyke konsistens og det sprøe, lett knasende sukkerlokket på toppen.

Desserten er kjempegodt egnet til å lages dagen før servering. Etter en natt i kjøleskapet, får puddingen perfekt konsistens. Det sprø sukkerlokket på Det søte livs crème brûlée lager du rett før servering ved å drysse sukker på desserten som smeltes med en gassbrenner. Smaken blir fortryllende deilig!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 dl kremfløte
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 5 stykker eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 2 ts appelsinskall, finrevet

Sukkerlokk

  • 6 ts sukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 dl kremfløte
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 5 stykker eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 2 ts appelsinskall, finrevet

Sukkerlokk

  • 6 ts sukker
Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp den halve vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både dette og selve vaniljestangen i fløten.
Varm opp blandingen til nesten kokepunktet. Ta kjelen av platen og la vaniljen trekke i fløten i 10 minutter. Fjern vaniljestangen.
Visp eggeplommer og sukker sammen med en stålvisp. Blandingen skal bli litt luftigere, men det er viktig at du ikke pisker eggedosis. Da blir det for mye luft i dessertrøren, og den stekte desserten vil komme til å klappe sammen.
Hell litt og litt av vaniljefløten i eggeblandingen, mens du fortsetter å vispe lett med stålvispen. Bland deretter presset appelsinsaft og finrevet appelsinskall i egge- og fløteblandingen.
Bruk en liten øse og fordel blandingen i små ildfaste former som rommer ca. 1,5 dl hver.
Ha en langpanne midt i ovnen og varm opp ovnen til 160°C. Sett formene i langpannen. Hell så kokende vann i langpannen, slik at vannet rekker ca halvveis opp langs kanten av formene.
La formene stå slik i vannbadet i ovnen i ca. 45 – 55 minutter. De skal da være lyse og stive på overflaten, men litt skjelvende om du beveger på dem.
Ta formene ut av vannbadet og avkjøl. Sett dem så i kjøleskapet over natten. De vil da stivne enda mer.
Dagen etter strør du ca. 1-2 ts sukker på toppen av hver av dessertskålene. Bruk en gassbrenner og smelt sukkeret så det blir lysebrunt, karamellisert og sprøtt!
woman cooking

Bon appetit!

Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp den halve vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både dette og selve vaniljestangen i fløten.
Varm opp blandingen til nesten kokepunktet. Ta kjelen av platen og la vaniljen trekke i fløten i 10 minutter. Fjern vaniljestangen.
Visp eggeplommer og sukker sammen med en stålvisp. Blandingen skal bli litt luftigere, men det er viktig at du ikke pisker eggedosis. Da blir det for mye luft i dessertrøren, og den stekte desserten vil komme til å klappe sammen.
Hell litt og litt av vaniljefløten i eggeblandingen, mens du fortsetter å vispe lett med stålvispen. Bland deretter presset appelsinsaft og finrevet appelsinskall i egge- og fløteblandingen.
Bruk en liten øse og fordel blandingen i små ildfaste former som rommer ca. 1,5 dl hver.
Ha en langpanne midt i ovnen og varm opp ovnen til 160°C. Sett formene i langpannen. Hell så kokende vann i langpannen, slik at vannet rekker ca halvveis opp langs kanten av formene.
La formene stå slik i vannbadet i ovnen i ca. 45 – 55 minutter. De skal da være lyse og stive på overflaten, men litt skjelvende om du beveger på dem.
Ta formene ut av vannbadet og avkjøl. Sett dem så i kjøleskapet over natten. De vil da stivne enda mer.
Dagen etter strør du ca. 1-2 ts sukker på toppen av hver av dessertskålene. Bruk en gassbrenner og smelt sukkeret så det blir lysebrunt, karamellisert og sprøtt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?