Til hovedinnhold

Cinnamon sugar twists - kanelruller

2 h
8 varer
310
Cinnamon sugar twists - kanelruller

Cinnamon sugar twists er en from for kanelboller - med ekstra kult design, skriver Kristine Ilstad på bloggen sin Det søte liv.

Gjærbakstoppskriften er hennes aller beste bolleoppskrift - som skiller seg litt fra andre bolleoppskrifter ved at du koker opp melk sammen med smør og melis. De blir helt unike, myke og saftige!

NB: Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. 

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1.5 kg hvetemel

Fyll

  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 ss kanel

Pynt

  • melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1.5 kg hvetemel

Fyll

  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 ss kanel

Pynt

  • melis
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
Rør gjæren ut i væsken.
Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Deigen kan heves i 30 min, men det er faktisk ikke nødvendig med denne oppskriften her på grunn av den lange etterhevingen.
Del deigen (enten du har hatt en runde med heving eller ikke) i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til store leiver - omtrent like store som en stor stekeplate (ca 40x30 cm) - bruk eventuelt litt ekstra hvetemel under utbakingen. Smelt smøret og pensle over leivene. Bland sukker og kanel og dryss blandingen over leivene.
Brett så leivene over fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er halvparten så brede, men fortsatt like lang (ca 40x15 cm). Skjær hver leiv opp i ca 15 striper. Tvinn remsene noen ganger rundt så du får den artige twistede fasongen og legg dem så på bakepapirdekkede stekebrett med god avstand imellom.
Etterhev bollene nå i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 min. Avkjøl.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 min. Avkjøl.
Sikt over melis før servering. Jeg bruker en liten tesil til dette.
Sikt over melis før servering. Jeg bruker en liten tesil til dette.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
Rør gjæren ut i væsken.
Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Deigen kan heves i 30 min, men det er faktisk ikke nødvendig med denne oppskriften her på grunn av den lange etterhevingen.
Del deigen (enten du har hatt en runde med heving eller ikke) i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til store leiver - omtrent like store som en stor stekeplate (ca 40x30 cm) - bruk eventuelt litt ekstra hvetemel under utbakingen. Smelt smøret og pensle over leivene. Bland sukker og kanel og dryss blandingen over leivene.
Brett så leivene over fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er halvparten så brede, men fortsatt like lang (ca 40x15 cm). Skjær hver leiv opp i ca 15 striper. Tvinn remsene noen ganger rundt så du får den artige twistede fasongen og legg dem så på bakepapirdekkede stekebrett med god avstand imellom.
Etterhev bollene nå i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 min. Avkjøl.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 min. Avkjøl.
Sikt over melis før servering. Jeg bruker en liten tesil til dette.
Sikt over melis før servering. Jeg bruker en liten tesil til dette.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?