Til hovedinnhold

Kanelblomst

3 h
10 varer
214
Kanelblomst

Denne lekre kanelblomsten har fått navnet sitt etter engelske cinnamon flower cake - men kunne like gjerne hett kanelrose eller hveteblomst, skiver Anita Stokke Blomvik på sin blogg Kvardagsmat.
Hun tipser også om at du kan bytte ut kanelfyllet med sjokoladepålegg, vaniljekrem eller syltetøy.
Oppskrift og foto: Anita Stokke Blomvik/Kvardagsmat.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg hvetemel
  • 5 dl helmelk, 37 grader
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg
  • 1 pakke tørrgjær
  • 150 g smør, i terninger

Fyll og topping

  • 4 ss smør, smeltet
  • 4 ts kanel
  • 6 ts sukker
  • 1 stk egg
  • 3 ts perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg hvetemel
  • 5 dl helmelk, 37 grader
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg
  • 1 pakke tørrgjær
  • 150 g smør, i terninger

Fyll og topping

  • 4 ss smør, smeltet
  • 4 ts kanel
  • 6 ts sukker
  • 1 stk egg
  • 3 ts perlesukker
Ha alle ingrediensene, unntatt smøret, i en kjøkkenmaskin. Elt på sakte-middels hastighet i omtrent 10 minutter, eller til du har en deig som slipper taket i bakebollen.
Ha i smøret, delt i terninger, og elt videre i omtrent 10 minutter.
Dekk med plastfolie og la den heve i opptil to timer, eller så lang tid du har.
Del deigen i fire. Kjevle den første til en pizzabunn og legg på et bakepapir. Du kan ikke flytte blomsten etter at den er ferdig!
Ha på smør og strø over kanel og sukker.
Gjør det sammen med de to neste deigemnene, og avslutt med å legge den siste på toppen.
Gjør det sammen med de to neste deigemnene, og avslutt med å legge den siste på toppen.
Sett et glass på midten av deigsirkelen.
Sett et glass på midten av deigsirkelen.
Skjær den først i fire, så i åtte, så i seksten trekanter - som en pizza.
Skjær den først i fire, så i åtte, så i seksten trekanter - som en pizza.
Tvinn to og to strimler fra hverandre rundt hele blomsten - omtrent tre vridninger er passe.
Tvinn to og to strimler fra hverandre rundt hele blomsten - omtrent tre vridninger er passe.
Legg skjøtene mot hverandre.
Legg et kjøkkenhåndkle over og la den etterheve i omtrent 10-15 minutter. Hever du for lenge, vises ikke mønsteret på blomsten like godt.
Forvarm ovnen til 180 grader. Pensle med egg og strø eventuelt på perlesukker.
Stek kanelblomsten i 30-40 minutter, til blomsten er gyllen på undersiden.
Stek kanelblomsten i 30-40 minutter, til blomsten er gyllen på undersiden.
Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene, unntatt smøret, i en kjøkkenmaskin. Elt på sakte-middels hastighet i omtrent 10 minutter, eller til du har en deig som slipper taket i bakebollen.
Ha i smøret, delt i terninger, og elt videre i omtrent 10 minutter.
Dekk med plastfolie og la den heve i opptil to timer, eller så lang tid du har.
Del deigen i fire. Kjevle den første til en pizzabunn og legg på et bakepapir. Du kan ikke flytte blomsten etter at den er ferdig!
Ha på smør og strø over kanel og sukker.
Gjør det sammen med de to neste deigemnene, og avslutt med å legge den siste på toppen.
Gjør det sammen med de to neste deigemnene, og avslutt med å legge den siste på toppen.
Sett et glass på midten av deigsirkelen.
Sett et glass på midten av deigsirkelen.
Skjær den først i fire, så i åtte, så i seksten trekanter - som en pizza.
Skjær den først i fire, så i åtte, så i seksten trekanter - som en pizza.
Tvinn to og to strimler fra hverandre rundt hele blomsten - omtrent tre vridninger er passe.
Tvinn to og to strimler fra hverandre rundt hele blomsten - omtrent tre vridninger er passe.
Legg skjøtene mot hverandre.
Legg et kjøkkenhåndkle over og la den etterheve i omtrent 10-15 minutter. Hever du for lenge, vises ikke mønsteret på blomsten like godt.
Forvarm ovnen til 180 grader. Pensle med egg og strø eventuelt på perlesukker.
Stek kanelblomsten i 30-40 minutter, til blomsten er gyllen på undersiden.
Stek kanelblomsten i 30-40 minutter, til blomsten er gyllen på undersiden.
Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?