Til hovedinnhold

Søtpotetlefser

45 min
6 varer
174
Søtpotetlefser

Denne oppskriften på søtpotetlefser får du fra «Hele Norge baker»-deltaker Erica Rosa Damasceno (29). Hun kom flyttende til Norge fra Brasil og ville hylle nordmenn og forholdet til lompe med å bake lefser laget av søtpotet. Erica fikk særlig skryt av dommerne for smaken og at lefsene smeltet i munnen.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 260 g søtpotet
  • 75 g rugmel
  • 75 g hvetemel
  • 1 ts spisskummen, frø
  • 2 ts salt
  • 4 ss usaltet smør

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 260 g søtpotet
  • 75 g rugmel
  • 75 g hvetemel
  • 1 ts spisskummen, frø
  • 2 ts salt
  • 4 ss usaltet smør
Kok potetene uten skall til de blir møre. Hell av vannet.
Mal potetene minst to ganger i en kjøtt- eller potetkvern. La potetmassen hvile ca 10 minutter.
Bland deretter potetene med rugmel og hvetemel.
Fordel deigen i porsjoner à 45 gram. Rull deigene i mer hvetemel og kjevl ut porsjonene til lomper.
Stek lompene på en varme stekepanne, ca. 2 minutter på hver side. Stikk i lompene med gaffel så de ikke blåser opp.
Dekk lompene med et kjøkkenhåndkle for at de ikke skal bli tørre.
woman cooking

Bon appetit!

Kok potetene uten skall til de blir møre. Hell av vannet.
Mal potetene minst to ganger i en kjøtt- eller potetkvern. La potetmassen hvile ca 10 minutter.
Bland deretter potetene med rugmel og hvetemel.
Fordel deigen i porsjoner à 45 gram. Rull deigene i mer hvetemel og kjevl ut porsjonene til lomper.
Stek lompene på en varme stekepanne, ca. 2 minutter på hver side. Stikk i lompene med gaffel så de ikke blåser opp.
Dekk lompene med et kjøkkenhåndkle for at de ikke skal bli tørre.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?