Til hovedinnhold

Ertesuppe

30 min
12 varer
126
Ertesuppe

Dette er en av verdens beste ertesupper. Den er perfekt til termosen på tur, eller som middag med godt brød til. Her er den toppet med brødkrutonger. 
Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best.
Oppskrift og foto: Tone Glamsland/Spis Drikk Lev-bloggen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk purreløk, i tynne skiver
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 l grønnsakskraft, eller kyllingkraft
  • 1 stk hjertesalat, finsnittet
  • 125 g erter, grønne
  • 1 ts sukker
  • 20 stk mynteblader
  • parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • matfløte

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk purreløk, i tynne skiver
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 l grønnsakskraft, eller kyllingkraft
  • 1 stk hjertesalat, finsnittet
  • 125 g erter, grønne
  • 1 ts sukker
  • 20 stk mynteblader
  • parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • matfløte
Ha olje, løk, purre og hvitløk i en stor gryte. Stek til løken er blank og myk.
Tilsett kraft, salat og erter.
Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Ta gryta av varmen og ha i sukker og mynteblader.
Kjør suppa med en stavmikser til en glatt konsistens.
Hvis du vil ha litt mer kremet konsistens, tilsetter du en skvett fløte.
Server suppa rykende varm med krutonger, nyhøvlet parmesan, salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Ha olje, løk, purre og hvitløk i en stor gryte. Stek til løken er blank og myk.
Tilsett kraft, salat og erter.
Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Ta gryta av varmen og ha i sukker og mynteblader.
Kjør suppa med en stavmikser til en glatt konsistens.
Hvis du vil ha litt mer kremet konsistens, tilsetter du en skvett fløte.
Server suppa rykende varm med krutonger, nyhøvlet parmesan, salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?