Til hovedinnhold

Sjokolademuffins med salt karamell og peanøttkrem

45 min
15 varer
1.3k
Sjokolademuffins med salt karamell og peanøttkrem

Sjokolademuffins med salt karamell og peanøttkrem er Lise Finckenhagens versjon av myke Snickers i kakeform. Her får du den uslåelige kombinasjonen av søtt og salt, samt en liten overraskelse inni muffinsene med deilig karamell. Oppskriften gir ca. 12 muffins.

Ingredienser

12
porsjoner

Sjokolademuffins

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 ss kakao
  • 150 g sukker
  • 3 stykker egg, mellomstore
  • 1 dl melk, eller matfløte
  • 100 g sjokolade, lys eller mørk
  • 150 g meierismør

Salt karamell

  • 1 dl fløte
  • 200 g sukker
  • 1 ss smør
  • 1 klype flaksalt

Peanøttsmørkrem

  • 150 g melis
  • 250 g peanøttsmør
  • 50 g meierismør, romtemperert
  • 1 dl fløte
  • 2 ss peanøtter, salte, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokolademuffins

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 ss kakao
  • 150 g sukker
  • 3 stykker egg, mellomstore
  • 1 dl melk, eller matfløte
  • 100 g sjokolade, lys eller mørk
  • 150 g meierismør

Salt karamell

  • 1 dl fløte
  • 200 g sukker
  • 1 ss smør
  • 1 klype flaksalt

Peanøttsmørkrem

  • 150 g melis
  • 250 g peanøttsmør
  • 50 g meierismør, romtemperert
  • 1 dl fløte
  • 2 ss peanøtter, salte, til pynt
Varm ovnen til 200 grader.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret, tilsett melken og visp blandingen raskt inn i eggedosisen. Vend inn det tørre og bland til slutt inn hakket sjokolade.
Sett formene på muffinsbrettet før du fyller dem. Fyll røren i muffinsformer og stek kakene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
La kakene avkjøle seg noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter de ut.
SALT KARAMELL: Kok opp fløten, sett kasserollen til side så lenge. Smelt sukkeret til gyllen karamell. Rør inn den varme fløten og skru av varmen. Rør inn smør og salt. Avkjøl karamellen.
Visp sammen melis, peanøttsmør og smør til alt er godt blandet. Tilsett fløten og visp kremen lys og luftig.
Lag en liten grop i hver muffins og fyll gropen med karamell. Ha peanøttsmørkremen over i en sprøytepose og topp muffinsene med kremen.
Topp kremen med tykke striper karamell og dryss til slutt over litt hakkede peanøtter. Nytes med det samme eller oppbevares i kjøleskap frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret, tilsett melken og visp blandingen raskt inn i eggedosisen. Vend inn det tørre og bland til slutt inn hakket sjokolade.
Sett formene på muffinsbrettet før du fyller dem. Fyll røren i muffinsformer og stek kakene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
La kakene avkjøle seg noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter de ut.
SALT KARAMELL: Kok opp fløten, sett kasserollen til side så lenge. Smelt sukkeret til gyllen karamell. Rør inn den varme fløten og skru av varmen. Rør inn smør og salt. Avkjøl karamellen.
Visp sammen melis, peanøttsmør og smør til alt er godt blandet. Tilsett fløten og visp kremen lys og luftig.
Lag en liten grop i hver muffins og fyll gropen med karamell. Ha peanøttsmørkremen over i en sprøytepose og topp muffinsene med kremen.
Topp kremen med tykke striper karamell og dryss til slutt over litt hakkede peanøtter. Nytes med det samme eller oppbevares i kjøleskap frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?