Til hovedinnhold

Vaniljekake med strøssel

1 h
11 varer
360
Vaniljekake med strøssel

Vaniljekake med strøssel er en morsom «sprinklecake», og den blir nok fort barnas nye favoritt. Lag på lag med kakebunn, frosting og strøssel gjør denne kaken til en fest og en fryd for øyet.

Du kan erstatte frøene fra 1 vaniljestang med 2 ts vaniljeekstrakt.

Ingredienser

8
porsjoner

Kakebunn

  • 5 stykker egg, mellomstore/store og romtempererte
  • 250 g meierismør, mykt
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 250 g sukker
  • 250 g hvetemel, gjerne ekstra finsiktet
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl kakestrøssel

Frosting og pynt

  • 250 g smør, romtemperert
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk
  • 1.4 l melis
  • 3 dl kakestrøssel

Slik gjør du:

Kakebunn

  • 5 stykker egg, mellomstore/store og romtempererte
  • 250 g meierismør, mykt
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 250 g sukker
  • 250 g hvetemel, gjerne ekstra finsiktet
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl kakestrøssel

Frosting og pynt

  • 250 g smør, romtemperert
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk
  • 1.4 l melis
  • 3 dl kakestrøssel
Kle to springformer, 20 cm i diameter, med bakepapir.
Bland alle kakeingrediensene unntatt kakestrøssel i en bakebolle. Bruk kjøkkenmaskin og visp alt godt sammen til en glatt, jevn og tykk røre.
Skru opp hastigheten og visp de siste par minuttene ved full hastighet.
Vend inn kakestrøssel og fordel røren i de to formene. Stek bunnene midt i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl bunnene på rist.
Pisk smør, vanilje, melk og 4 dl av melisen til luftig og glatt krem i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av melisen gradvis under pisking. Smørkremen skal få en luftig, smidig og tjukk konsistens.
Del hver kake i to jevne lag. Bygg kaken med litt krem mellom hvert lag, pass på at du har nok krem igjen til å dekke hele kaken til slutt.
Del hver kake i to jevne lag. Bygg kaken med litt krem mellom hvert lag, pass på at du har nok krem igjen til å dekke hele kaken til slutt.
Dryss og trykk strøssel jevnt utover hele kaken. Oppbevar kaken i kjøleskap.
woman cooking

Bon appetit!

Kle to springformer, 20 cm i diameter, med bakepapir.
Bland alle kakeingrediensene unntatt kakestrøssel i en bakebolle. Bruk kjøkkenmaskin og visp alt godt sammen til en glatt, jevn og tykk røre.
Skru opp hastigheten og visp de siste par minuttene ved full hastighet.
Vend inn kakestrøssel og fordel røren i de to formene. Stek bunnene midt i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl bunnene på rist.
Pisk smør, vanilje, melk og 4 dl av melisen til luftig og glatt krem i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av melisen gradvis under pisking. Smørkremen skal få en luftig, smidig og tjukk konsistens.
Del hver kake i to jevne lag. Bygg kaken med litt krem mellom hvert lag, pass på at du har nok krem igjen til å dekke hele kaken til slutt.
Del hver kake i to jevne lag. Bygg kaken med litt krem mellom hvert lag, pass på at du har nok krem igjen til å dekke hele kaken til slutt.
Dryss og trykk strøssel jevnt utover hele kaken. Oppbevar kaken i kjøleskap.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?