Sjokoladekake med trøffelkrem er kaken du skal lage hvis du vil imponere. Dette er en supersaftig sjokoladetrøffelkake, som er pyntet med sjokoladetrukkede mandler, små sjokoladekuler, lakriskuler trukket med sjokolade og sukrede roser.
Kaken holder seg godt gjennom hele påsken, og den er kjempemektig. Det holder faktisk med små stykker, og da er det fint at den bare kan stå i kjøleskapet så man kan forsyne seg med en liten flis når man får lyst.
Varm ovnen til 180 grader. Bruk to springformer, 20 cm i diameter, og kle formene med bakepapir.
Rør egg og sukker til eggedosis. Bland smøret inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør til røren blir jevn og fin.
Fordel røren i formene og stek kakene midt i ovnen i ca. 35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kakene er ferdig stekte. Litt myke i midten er bare godt.
La kakene få avkjøle seg ca. 15 minutter i formene før du tar de ut og avkjøler videre på rist.
Finhakk sjokoladen til glasuren. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen litt etter litt.
Bruk en slikkepott og rør hele tiden fra sentrum av sjokoladen, slik at blandingen blir tykk, skinnende blank og elastisk. Rør inn smøret litt etter litt. Du kan evt kjøre sjokoladekremen raskt med en stavmikser, men unngå å få mange bobler i glasuren.
La sjokoladekremen få avkjøle seg i romtemperatur eller i kjøleskapet til den tykner, men ikke stivner. Rør ofte.
Del hver kake i to jevne lag. Bygg kaken med litt sjokoladekrem mellom hvert lag, og pass på at du har nok krem igjen til å dekke hele kaken til slutt.
Oppbevar kaken kjølig. Pynt kaken rett før servering.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader. Bruk to springformer, 20 cm i diameter, og kle formene med bakepapir.
Rør egg og sukker til eggedosis. Bland smøret inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør til røren blir jevn og fin.
Fordel røren i formene og stek kakene midt i ovnen i ca. 35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kakene er ferdig stekte. Litt myke i midten er bare godt.
La kakene få avkjøle seg ca. 15 minutter i formene før du tar de ut og avkjøler videre på rist.
Finhakk sjokoladen til glasuren. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen litt etter litt.
Bruk en slikkepott og rør hele tiden fra sentrum av sjokoladen, slik at blandingen blir tykk, skinnende blank og elastisk. Rør inn smøret litt etter litt. Du kan evt kjøre sjokoladekremen raskt med en stavmikser, men unngå å få mange bobler i glasuren.
La sjokoladekremen få avkjøle seg i romtemperatur eller i kjøleskapet til den tykner, men ikke stivner. Rør ofte.
Del hver kake i to jevne lag. Bygg kaken med litt sjokoladekrem mellom hvert lag, og pass på at du har nok krem igjen til å dekke hele kaken til slutt.
Oppbevar kaken kjølig. Pynt kaken rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto