Til hovedinnhold

Ostekake-brownies med bringebær

1 h 30 min
9 varer
530
Ostekake-brownies med bringebær

I ostekake-brownies med bringebær får du både ostekake og brownies på en gang!

Det hele blandes litt tilfeldig i hverandre ved at du drar over røren med en kniv.

Du trenger en langpanne som er ca. 25 x 30 cm.

Ingredienser

12
porsjoner

Brownies

  • 250 g smør
  • 250 g mørk sjokolade
  • 5 stykker egg, mellomstore
  • 5 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Ostekrem

  • 600 g kremost naturell, gjerne Philadelphia
  • 140 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 1 kurv bringebær, friske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Brownies

  • 250 g smør
  • 250 g mørk sjokolade
  • 5 stykker egg, mellomstore
  • 5 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Ostekrem

  • 600 g kremost naturell, gjerne Philadelphia
  • 140 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 1 kurv bringebær, friske

Brownies:

Varm ovnen til 165 grader og kle langpannen på ca. 25 x 30 cm med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn hakket sjokolade.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Hell sjokoladesmøret over eggene og visp det godt sammen.
Sikt over mel og bakepulver og rør godt til røren blir helt glatt og klumpfri.

Ostefyll:

Visp kremost, sukker og vanilje til en glatt krem. Tilsett eggene og visp alt godt sammen.
Hell 2/3 av sjokoladerøren over i formen. Fordel ostefyllet jevnt utover og legg resten av sjokoladerøren på toppen, litt her og der. Dryss over bringebær.
Bruk en kniv og lag et tilfeldig mønster ved å dra kniven raskt gjennom de to lagene i store sirkler.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en kakepinne, men husk at kaken skal være litt klissete i midten.
Avkjøl kaken og skjær den i passende firkanter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Brownies:

Varm ovnen til 165 grader og kle langpannen på ca. 25 x 30 cm med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn hakket sjokolade.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Hell sjokoladesmøret over eggene og visp det godt sammen.
Sikt over mel og bakepulver og rør godt til røren blir helt glatt og klumpfri.

Ostefyll:

Visp kremost, sukker og vanilje til en glatt krem. Tilsett eggene og visp alt godt sammen.
Hell 2/3 av sjokoladerøren over i formen. Fordel ostefyllet jevnt utover og legg resten av sjokoladerøren på toppen, litt her og der. Dryss over bringebær.
Bruk en kniv og lag et tilfeldig mønster ved å dra kniven raskt gjennom de to lagene i store sirkler.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en kakepinne, men husk at kaken skal være litt klissete i midten.
Avkjøl kaken og skjær den i passende firkanter før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?