Dette er fredagskylling som vi husker den fra 80-tallet. Da kom den ferdig oppdelt i aluminiumsform fra frysedisken - det var bare å slenge den i ovnen en time, koke ris og servere. Med ferske råvarer har du allerede gitt retrokyllingen en nødvendig ansiktsløftning og et smaksmessig løft. Tips: Istedenfor en hel kylling og to lår kan du bruke kun lår. Antallet kan varieres etter størrelse på lårene. Som tilbehør passer det godt med kokt ris eller kløftepoteter og en frisk salat.
Del den hele kyllingen i lår og bryst. Del brystene i to (del ev lårene i overlår og klubbe hvis de er store). Ha kyllingen over i en passende ildfast form og krydre stykkene med salt og pepper.
Bland olje, sitronsaft, hvitløk og urter sammen til en krydderolje, knus det gjerne sammen i en morter. Fordel krydderoljen over kyllingen (og gni den gjerne inn slik at oljen blir jevnt fordelt). Pass på at skinnsiden på kyllingstykkene ligger opp.
Dryss over litt paprikapulver, og legg et par sitronbåter og noe urtestilker her og der.
Stek kyllingen ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i minst 10 minutter før servering.
Bon appetit!
Del den hele kyllingen i lår og bryst. Del brystene i to (del ev lårene i overlår og klubbe hvis de er store). Ha kyllingen over i en passende ildfast form og krydre stykkene med salt og pepper.
Bland olje, sitronsaft, hvitløk og urter sammen til en krydderolje, knus det gjerne sammen i en morter. Fordel krydderoljen over kyllingen (og gni den gjerne inn slik at oljen blir jevnt fordelt). Pass på at skinnsiden på kyllingstykkene ligger opp.
Dryss over litt paprikapulver, og legg et par sitronbåter og noe urtestilker her og der.
Stek kyllingen ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i minst 10 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto