Til hovedinnhold

Langpannepizza med kjøttdeig og løk

1 h
16 varer
1.1k
Langpannepizza med kjøttdeig og løk

Dette er en skikkelig retropizza, nemlig lørdagspizza som vi husker den fra 80-tallet.

Langpannepizzaen er stor, veldig tykk og har veldig mye fyll! Det er lov til å ha på hva man vil på en lørdagspizza - sopp og ananas også!

Ingredienser

4
porsjoner

Pizzadeig

  • 900 g hvetemel
  • 1 pakke gjær
  • 5 dl vann, lunkent
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker

Pizzafyll

  • 500 g karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ts oregano
  • 250 g sjampinjong
  • 200 g ananas
  • 250 g gulost, revet
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Pizzadeig

  • 900 g hvetemel
  • 1 pakke gjær
  • 5 dl vann, lunkent
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker

Pizzafyll

  • 500 g karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ts oregano
  • 250 g sjampinjong
  • 200 g ananas
  • 250 g gulost, revet
  • salt og kvernet pepper
Bland mel, salt og sukker i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og olje. Bruk en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5-10 minutter til deigen blir glatt og smidig.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse.
Lag fyllet mens deigen hever. Hakk løk og hvitløk. Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett kjøttdeigen og stek videre til kjøttdeigen er godt brunet. Rør inn tomatpure, knuste tomater og oregano.
La det hele putre videre til det meste av væsken fra tomatene har fordampet. Smak til med salt og pepper.
Rens og del soppen i skiver. Stek soppen raskt i litt olje over høy varme og bland soppen sammen med kjøttsausen.
Dekk en langpanne med bakepapir eller smør pannen godt med olje. Hell over pizzadeigen, trykk og dra den ut slik at deigen dekker hele bunnen og vær ekstra nøye med kanter og hjørner.
Fordel fyllet utover bunnen. Dryss over ost, ananas og litt ekstra oregano.
Stek pizzaen midt i ovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, salt og sukker i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og olje. Bruk en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5-10 minutter til deigen blir glatt og smidig.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse.
Lag fyllet mens deigen hever. Hakk løk og hvitløk. Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett kjøttdeigen og stek videre til kjøttdeigen er godt brunet. Rør inn tomatpure, knuste tomater og oregano.
La det hele putre videre til det meste av væsken fra tomatene har fordampet. Smak til med salt og pepper.
Rens og del soppen i skiver. Stek soppen raskt i litt olje over høy varme og bland soppen sammen med kjøttsausen.
Dekk en langpanne med bakepapir eller smør pannen godt med olje. Hell over pizzadeigen, trykk og dra den ut slik at deigen dekker hele bunnen og vær ekstra nøye med kanter og hjørner.
Fordel fyllet utover bunnen. Dryss over ost, ananas og litt ekstra oregano.
Stek pizzaen midt i ovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?