Til hovedinnhold

Lettvint turkake med karamell og peanøtter

1 h
8 varer
1.8k
Lettvint turkake med karamell og peanøtter

Denne lettvinte kaken med karamell og peanøtter består av den uslåelig kombinasjonen av søtt og salt. Den kan minne om Snickers, men er hakket sprøere. Perfekt turkake å ha med i sekken på fjellet og i skog og mark eller bare til kveldskosen.

Oppskrift: Ellen M. E. Lundring/Kakefabrikken.com

Ingredienser

6
porsjoner

Mørdeigsbunn

  • 100 g usaltet smør, kaldt
  • 150 g hvetemel
  • 50 g sukker

Karamellfyll

  • 150 g smør
  • 3 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 3 ss sirup, lys eller golden
  • 150 g peanøtter, salte

topping

  • 100 g mørk sjokolade

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Mørdeigsbunn

  • 100 g usaltet smør, kaldt
  • 150 g hvetemel
  • 50 g sukker

Karamellfyll

  • 150 g smør
  • 3 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 3 ss sirup, lys eller golden
  • 150 g peanøtter, salte

topping

  • 100 g mørk sjokolade

Mørdeigsbunn

Del opp smøret i firkanter på 1-2 cm.
Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør det sammen til en smuldrete masse.
Hell blandingen over i en bolle og kna sammen til en deig.
 Trykk deigen utover i en liten bakepapirkledd langpanne på 20×30 cm eller tilsvarende.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter til overflaten er gyllen. Avkjøl.

Karamellfyll

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. 
Tilsett fløte, sukker og sirup.

Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 20-30 minutter. Avkjøl i noen minutter.
Strø peanøttene over den avkjølte mørdeigsbunnen og hell deretter karamellen over.
 Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast.

Topping

Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. Fordel sjokoladen over karamellen.
Sett kaldt til sjokoladen stivner og skjær i passende biter.
woman cooking

Bon appetit!

Mørdeigsbunn

Del opp smøret i firkanter på 1-2 cm.
Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør det sammen til en smuldrete masse.
Hell blandingen over i en bolle og kna sammen til en deig.
 Trykk deigen utover i en liten bakepapirkledd langpanne på 20×30 cm eller tilsvarende.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter til overflaten er gyllen. Avkjøl.

Karamellfyll

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. 
Tilsett fløte, sukker og sirup.

Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 20-30 minutter. Avkjøl i noen minutter.
Strø peanøttene over den avkjølte mørdeigsbunnen og hell deretter karamellen over.
 Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast.

Topping

Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. Fordel sjokoladen over karamellen.
Sett kaldt til sjokoladen stivner og skjær i passende biter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?