Til hovedinnhold

Ørret med avokadosaus og byggrynsalat

30 min
14 varer
1.0k
Ørret med avokadosaus og byggrynsalat

Ørret med avokadosaus og byggrynsalat er skikkelig god middag, og restene kan du ha i matpakken dagen etter. Pass på at du ikke steker fisken til for lenge, da blir den tørr.

Oppskrift av Hanne Buxrud/Bortebortehjemme.no

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk ørretfilet, eller laks

Avocado- og agurksaus

  • 2 stk avokado
  • 1 stk agurk
  • 0.25 stk sitron, eller lime
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper

Salat

  • 1 dl byggryn
  • 1 stk salat, småbladet
  • 1 stk fennikel
  • 0.5 stk brokkoli
  • 1 bunt persille
  • 1 pakke ruccola
  • 1 stk sitron
  • olivenolje
  • flaksalt

Slik gjør du:

  • 4 stk ørretfilet, eller laks

Avocado- og agurksaus

  • 2 stk avokado
  • 1 stk agurk
  • 0.25 stk sitron, eller lime
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper

Salat

  • 1 dl byggryn
  • 1 stk salat, småbladet
  • 1 stk fennikel
  • 0.5 stk brokkoli
  • 1 bunt persille
  • 1 pakke ruccola
  • 1 stk sitron
  • olivenolje
  • flaksalt
Strø litt salt på fisken og la den ligge.
Kok byggryn etter anvisningen på pakken og la det avkjøle.
Skjær brokkolien i små buketter. Drypp over en god olivenolje, en klype flaksalt og masser dem med hendene i 10 sekunder.
Skyll salatingrediensene.
Skjær fennikel og vårløk i tynne skiver.
Bland gryn, brokkoli, fennikel, vårløk, salat, persille og ruccula i en salatbolle. Klem over litt sitronsaft og sprinkle over litt olivenolje.
Skrell agurken og del i biter. Ha den i en høy bolle sammen med avokadobiter og et lite fedd revet hvitløk. Bruk en stavmikser og mos det til puré. Smak til med salt, nykvernet pepper og sitron. Sett kaldt mens du lager resten.
Skyll vekk saltet fra fisken og tørk med kjøkkenpapir. Dryss på nykvernet pepper og stek ørreten på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
Hvis du vil ha et litt kraftigere måltid, kan du servere ovnsbakte potetbåter ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Strø litt salt på fisken og la den ligge.
Kok byggryn etter anvisningen på pakken og la det avkjøle.
Skjær brokkolien i små buketter. Drypp over en god olivenolje, en klype flaksalt og masser dem med hendene i 10 sekunder.
Skyll salatingrediensene.
Skjær fennikel og vårløk i tynne skiver.
Bland gryn, brokkoli, fennikel, vårløk, salat, persille og ruccula i en salatbolle. Klem over litt sitronsaft og sprinkle over litt olivenolje.
Skrell agurken og del i biter. Ha den i en høy bolle sammen med avokadobiter og et lite fedd revet hvitløk. Bruk en stavmikser og mos det til puré. Smak til med salt, nykvernet pepper og sitron. Sett kaldt mens du lager resten.
Skyll vekk saltet fra fisken og tørk med kjøkkenpapir. Dryss på nykvernet pepper og stek ørreten på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
Hvis du vil ha et litt kraftigere måltid, kan du servere ovnsbakte potetbåter ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?