Til hovedinnhold

Sjokoladetrøfler med ekte peppermynte og honning

1 h 30 min
8 varer
63
Sjokoladetrøfler med ekte peppermynte og honning

Sjokoladetrøfler med ekte peppermynte og honning er myke og smelter på tungen. Sjokoladetrøflene smaker helt nydelig, og peppermyntesmaken gir et friskt hint i den kraftige sjokoladesmaken. Disse sjokoladetrøflene passer supert som spiselig julegave - med mindre du spiser alle selv først, da.

Oppskrift av Ada Linnéa Borgwardt, grunergranny.blogspot.no

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1.5 dl kremfløte
  • 2 ss peppermynteblader, tørkede, grovknuste
  • 2 ss vann
  • 70 g honning
  • 40 g smør
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakaoinnhold
  • 1 klype flaksalt
  • 1 ts peppermynteblader, finknuste
  • 100 g pistasjnøtter, uten skall, hakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.5 dl kremfløte
  • 2 ss peppermynteblader, tørkede, grovknuste
  • 2 ss vann
  • 70 g honning
  • 40 g smør
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakaoinnhold
  • 1 klype flaksalt
  • 1 ts peppermynteblader, finknuste
  • 100 g pistasjnøtter, uten skall, hakket
Ha kremfløte, grovknuste mynteblader og vann i en gryte. Varm opp til kokepunktet, skru ned varmen og la blandingen trekke under lokk i 15 – 20 minutter. Smelt inn smør og honning.
Hakk sjokoladen i små biter og ha den i en bolle. Sil den varme blandingen over sjokoladen. Myntebladene skal bli igjen i silen og blandingen skal få sjokoladen til å smelte
Rør i sjokolademassen til all sjokolade er smeltet. Sett bollen eventuelt over vannbad.
Bland salt og finknuste peppermynteblader inn i sjokolademassen.
Sett sjokolademassen i kjøleskapet i 30 til 40 minutter til den blir så stiv at det er mulig å forme klatter av massen med teskje. Rør av og til så massen stivner jevnt.
Gjør klart et fat med bakepapir. Ta ut massen av kjøleskapet og ta opp en toppet teskje med masse. Trill til en kule mellom hendene og legg på bakepapiret. Gjenta med resten av massen.
Avslutt med å rulle kulene i hakkede pistasjnøtter. Kjøp helst pistasjnøtter uten den brune hinnen, eller fjern hinnen selv ved å gni pistasjnøttene mellom hendene, så mye av det brune smuldrer av og det grønne nøttene kommer fram. Oppbevar trøflene i en tett boks i kjøleskap, og ta dem ut en stund før servering. De holder seg i omtrent 2 uker.
woman cooking

Bon appetit!

Ha kremfløte, grovknuste mynteblader og vann i en gryte. Varm opp til kokepunktet, skru ned varmen og la blandingen trekke under lokk i 15 – 20 minutter. Smelt inn smør og honning.
Hakk sjokoladen i små biter og ha den i en bolle. Sil den varme blandingen over sjokoladen. Myntebladene skal bli igjen i silen og blandingen skal få sjokoladen til å smelte
Rør i sjokolademassen til all sjokolade er smeltet. Sett bollen eventuelt over vannbad.
Bland salt og finknuste peppermynteblader inn i sjokolademassen.
Sett sjokolademassen i kjøleskapet i 30 til 40 minutter til den blir så stiv at det er mulig å forme klatter av massen med teskje. Rør av og til så massen stivner jevnt.
Gjør klart et fat med bakepapir. Ta ut massen av kjøleskapet og ta opp en toppet teskje med masse. Trill til en kule mellom hendene og legg på bakepapiret. Gjenta med resten av massen.
Avslutt med å rulle kulene i hakkede pistasjnøtter. Kjøp helst pistasjnøtter uten den brune hinnen, eller fjern hinnen selv ved å gni pistasjnøttene mellom hendene, så mye av det brune smuldrer av og det grønne nøttene kommer fram. Oppbevar trøflene i en tett boks i kjøleskap, og ta dem ut en stund før servering. De holder seg i omtrent 2 uker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?