Til hovedinnhold

Sjokoladeis

1 h
6 varer
158
Sjokoladeis

For å oppnå best resultat bør isen lages dagen i forveien.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 dl melk
  • 100 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 3 stk eggeplomme
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.5 dl melk
  • 100 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 3 stk eggeplomme
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte
Splitt vaniljestangen på langs. Kok opp vanilje, melk og halvparten av sukkeret i en liten kasserolle. La melken stå og trekke smak i 15 minutter. Finhakk sjokoladen. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle.
Ta vaniljestangen opp av melken, gi melken et nytt oppkok og hell den over eggeplommene mens du visper. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm den forsiktig opp under stadig omrøring.
Trekk kasserollen til side når blandingen begynner å tykne. Rør inn sjokoladen og avkjøl sjokoladekremen raskt i vannbad. Vend inn myk pisket krem, hell isblandingen over i en form og sett den i fryseren.
Husk å la isen stå litt ute før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Splitt vaniljestangen på langs. Kok opp vanilje, melk og halvparten av sukkeret i en liten kasserolle. La melken stå og trekke smak i 15 minutter. Finhakk sjokoladen. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle.
Ta vaniljestangen opp av melken, gi melken et nytt oppkok og hell den over eggeplommene mens du visper. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm den forsiktig opp under stadig omrøring.
Trekk kasserollen til side når blandingen begynner å tykne. Rør inn sjokoladen og avkjøl sjokoladekremen raskt i vannbad. Vend inn myk pisket krem, hell isblandingen over i en form og sett den i fryseren.
Husk å la isen stå litt ute før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?