Til hovedinnhold

Eplekake med sitron

1 h
8 varer
64
Eplekake med sitron

Bak en historisk god eplekake med sitron med en oppskrift som er 200 år gammel. Saftige, søte epler i bunnen og et sprøtt lokk øverst er en knall kombo. Ikke er den vanskelig å lage heller.  Oppskrift av Bente Engelsen og Runhild Seim, kokekunst.tumblr.com

Ingredienser

1
porsjoner

Fyll

  • 1 kg eple, faste og gjerne syrlige
  • 50 g smør
  • 75 g sukker
  • 1.5 ts kanel

Lokk

  • 3 stk egg
  • 3 dl matfløte
  • 75 g brød, tørt, helst loff. Bryt opp
  • 1 stk sitronskall

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Fyll

  • 1 kg eple, faste og gjerne syrlige
  • 50 g smør
  • 75 g sukker
  • 1.5 ts kanel

Lokk

  • 3 stk egg
  • 3 dl matfløte
  • 75 g brød, tørt, helst loff. Bryt opp
  • 1 stk sitronskall
Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del i store båter og skjær deretter hver båt i to. Smelt smør i stekepanne, hell eplene oppi og strø blanding av sukker og kanel over. Rør rundt. Stek på middels varme til bitene er litt møre.
Hell epleblandingen oppi en ildfast form, gjerne dyp paiform, og la den avkjøle litt.
Rør sammen egg og fløte, bruk gaffel eller visp. Tilsett finrevet skall av sitronen og knust, tørt brød. Oppskriften sier ikke noe om sukker her så vi utelot det – ønsker du søtere smak, tilsett en liten skje sukker. Blandingen helles så over epleblandingen i formen.
Stek kaken på 180 grader i ca. 35 minutter, midt i ovnen med over- og undervarme. La den kjølne litt, og server med vaniljeis eller pisket krem.
Kaken kan lages på forhånd, men da anbefaler vi at du varmer den i ovnen noen minutter før den settes fram for gjestene.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del i store båter og skjær deretter hver båt i to. Smelt smør i stekepanne, hell eplene oppi og strø blanding av sukker og kanel over. Rør rundt. Stek på middels varme til bitene er litt møre.
Hell epleblandingen oppi en ildfast form, gjerne dyp paiform, og la den avkjøle litt.
Rør sammen egg og fløte, bruk gaffel eller visp. Tilsett finrevet skall av sitronen og knust, tørt brød. Oppskriften sier ikke noe om sukker her så vi utelot det – ønsker du søtere smak, tilsett en liten skje sukker. Blandingen helles så over epleblandingen i formen.
Stek kaken på 180 grader i ca. 35 minutter, midt i ovnen med over- og undervarme. La den kjølne litt, og server med vaniljeis eller pisket krem.
Kaken kan lages på forhånd, men da anbefaler vi at du varmer den i ovnen noen minutter før den settes fram for gjestene.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?