Til hovedinnhold

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

1 h 30 min
13 varer
2.8k
Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

Digg! Kjøttboller i tomatsaus med smeltet mozzarella er kosemat som alle kan like. Kjøttbollene blir ekstra gode når du baker dem i ovnen med hjemmelaget tomatsaus og mozzarella på toppen.

Oppskrift av Mette Lindgren / Myfoodpassion.net

Ingredienser

4
porsjoner

Kjøttboller

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss oregano, fersk, hakket
  • 0.5 dl parmesan, finrevet
  • 1 stk egg, lettvispet
  • 2 stk hvitløksfedd
  • havsalt
  • pepper

tomatsaus

  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk olivenolje
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 0.5 ts sukker
  • 1 boks tomat, knust
  • 1 håndfull basilikum, revet i småbiter

topping

  • 150 g mozzarella, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjøttboller

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss oregano, fersk, hakket
  • 0.5 dl parmesan, finrevet
  • 1 stk egg, lettvispet
  • 2 stk hvitløksfedd
  • havsalt
  • pepper

tomatsaus

  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk olivenolje
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 0.5 ts sukker
  • 1 boks tomat, knust
  • 1 håndfull basilikum, revet i småbiter

topping

  • 150 g mozzarella, revet
Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle og rør alt godt sammen. Rull store kjøttboller, ca en toppet spiseskje. Legg dem på en tallerken med litt olje og la dem hvile i kjøleskapet ca 15-30 min.
Start på tomatsausen ved å varme opp olje i en stor kjele, ha i løk og hvitløk og stek til løken er myk, ca 5 min. Ha i tomater og sukker. La det hele putre under lokk i 10 min på svak varme. Smak til med salt og pepper og rør i basilikum.
Sett ovnen på 200 grader. Ta frem en middels stor ildfast form.
Varm opp en stekepanne med 2 ss olivenolje, stek kjøttbollene på middels høy varme til er gjennomstekte og fått fin farge. Det tar ca 8-10 min.
Legg kjøttbollene i formen, ikke for tett. Hell på tomatsausen, la den renne ned mellom kjøttbollene. Strø på osten og riv noen basilikumblader over. Stek i ovnen 10-12 min til osten er smeltet og fått en gyllen farge.
Server med godt brød, pasta eller bulgurhvete. Det du liker best.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle og rør alt godt sammen. Rull store kjøttboller, ca en toppet spiseskje. Legg dem på en tallerken med litt olje og la dem hvile i kjøleskapet ca 15-30 min.
Start på tomatsausen ved å varme opp olje i en stor kjele, ha i løk og hvitløk og stek til løken er myk, ca 5 min. Ha i tomater og sukker. La det hele putre under lokk i 10 min på svak varme. Smak til med salt og pepper og rør i basilikum.
Sett ovnen på 200 grader. Ta frem en middels stor ildfast form.
Varm opp en stekepanne med 2 ss olivenolje, stek kjøttbollene på middels høy varme til er gjennomstekte og fått fin farge. Det tar ca 8-10 min.
Legg kjøttbollene i formen, ikke for tett. Hell på tomatsausen, la den renne ned mellom kjøttbollene. Strø på osten og riv noen basilikumblader over. Stek i ovnen 10-12 min til osten er smeltet og fått en gyllen farge.
Server med godt brød, pasta eller bulgurhvete. Det du liker best.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?