Til hovedinnhold

Fletteloff med pesto

2 h
9 varer
413
Fletteloff med pesto

Fletteloff med pesto smaker godt til suppe og som tilbehør, men den er nydelig alene også. Lag deigen og kjevle den flat. Spre pesto og parmesan utover, og rull den sammen. Del på langs og flett den sammen før du steker, så får en en imponerende flott loff. 

Oppskrift av bakeblogger Ida Gran-Jansen

Ingredienser

1
porsjoner
  • 600 g hvetemel
  • 2.5 ts tørrgjær
  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 2 stykker egg
  • 2 ts salt
  • 1 dl rapsolje
  • 50 g sukker
  • pesto
  • parmesan, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g hvetemel
  • 2.5 ts tørrgjær
  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 2 stykker egg
  • 2 ts salt
  • 1 dl rapsolje
  • 50 g sukker
  • pesto
  • parmesan, revet
Bland sammen 150 gram av hvetemelet med tørrgjær og lunkent vann (omtrent 37 grader) i en bolle.
Dekk med plastfolie og la stå i 45 minutter.
Ha melblandingen, egg,  salt, rapsolje og sukker i en kjøkkenmaskinbolle og bland alt sammen.
Tilsett resten av melet og elt i 10 minutter på lav hastighet.
Smør en bolle med smør eller olje, og ha deigen over i den smurte bollen. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Hvor lang tid det tar, kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg. Alt fra 1 til 1,5 time.
Hell deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk, og del deigen i to. Kjevle ut to rektangler, ca. 25 x 35 cm. Smør pesto utover og dryss over parmesan.
Rull en stor rull fra kortsiden. Dekk rullen med bakepapir og legg i fryseren i 20 minutter. Det gjør det lettere å skjære rullen etterpå.
Ta deigrullen ut av fryseren og skjær av endene. Skjær så nedover på langs.
Nå skal du flette de to delene sammen. Prinsippet er at du tar den ene delen og legger over den andre. Dette gjøres i to omganger. Se video her.
Kle to brødformer, som er ca. 26x12 cm, med bakepapir og legg loffen i formen. Dekk med plastfolie og la etterheve i omtrent 45 minutter.
Pensle med egg og stek på 190 grader i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen 150 gram av hvetemelet med tørrgjær og lunkent vann (omtrent 37 grader) i en bolle.
Dekk med plastfolie og la stå i 45 minutter.
Ha melblandingen, egg,  salt, rapsolje og sukker i en kjøkkenmaskinbolle og bland alt sammen.
Tilsett resten av melet og elt i 10 minutter på lav hastighet.
Smør en bolle med smør eller olje, og ha deigen over i den smurte bollen. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Hvor lang tid det tar, kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg. Alt fra 1 til 1,5 time.
Hell deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk, og del deigen i to. Kjevle ut to rektangler, ca. 25 x 35 cm. Smør pesto utover og dryss over parmesan.
Rull en stor rull fra kortsiden. Dekk rullen med bakepapir og legg i fryseren i 20 minutter. Det gjør det lettere å skjære rullen etterpå.
Ta deigrullen ut av fryseren og skjær av endene. Skjær så nedover på langs.
Nå skal du flette de to delene sammen. Prinsippet er at du tar den ene delen og legger over den andre. Dette gjøres i to omganger. Se video her.
Kle to brødformer, som er ca. 26x12 cm, med bakepapir og legg loffen i formen. Dekk med plastfolie og la etterheve i omtrent 45 minutter.
Pensle med egg og stek på 190 grader i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?