Til hovedinnhold

Gulrotkake i rund form

1 h
18 varer
1.3k
Gulrotkake i rund form med valnøtter

En saftig gulrotkake i rund form og passer til alle anledninger. Denne forsvinner raskt fra kakebordet!

Dette er en rund gulrotkake med valnøtter, men den kan også lages med andre nøtter, eller ingen nøtter. Det helt opp til deg.

Gulrotkaken egner seg godt til frysing, men helst før du tar på glasuren.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 3 stk egg
  • 100 g brunt sukker
  • 90 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik, malt
  • 1 dl smør
  • 5 dl gulrot, revet
  • 100 g valnøtter, eller pekannøtter, grovhakkede

Glasur

  • 150 g kremost, naturell, romtemperert
  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 0.5 stk sitron, saft
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene, evt. vaniljesukker

Slik gjør du:

  • 3 stk egg
  • 100 g brunt sukker
  • 90 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik, malt
  • 1 dl smør
  • 5 dl gulrot, revet
  • 100 g valnøtter, eller pekannøtter, grovhakkede

Glasur

  • 150 g kremost, naturell, romtemperert
  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 0.5 stk sitron, saft
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene, evt. vaniljesukker
Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Bland det tørre og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smør, gulrøtter og nøtter.
Kle en rund kakeform (22 - 24 centimeter i diameter) med bakepapir og hell i røren.
Stek kaken ved 175 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Glasur: Visp sammen ost, smør og vanilje. Bland inn melis og sitronsaft og revet skall.
Del gjerne kaken i to lag og smør litt glasur mellom lagene, dekk kaken med resten av glasuren. Lag mønster med baksiden på en skje eller lag stripemønster med en gaffel.
Pynt med for eksempel spiselige blomster eller marsipangulrøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Bland det tørre og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smør, gulrøtter og nøtter.
Kle en rund kakeform (22 - 24 centimeter i diameter) med bakepapir og hell i røren.
Stek kaken ved 175 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Glasur: Visp sammen ost, smør og vanilje. Bland inn melis og sitronsaft og revet skall.
Del gjerne kaken i to lag og smør litt glasur mellom lagene, dekk kaken med resten av glasuren. Lag mønster med baksiden på en skje eller lag stripemønster med en gaffel.
Pynt med for eksempel spiselige blomster eller marsipangulrøtter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?