Til hovedinnhold

Fiskesuppe

30 min
12 varer
1.5k
Fiskesuppe

Her er oppskriften på en enkel og sunn fiskesuppe med fiskeboller og reker. Som også faller i smak hos de små.

Med godt brød, friske urter, reker og en klatt rømme blir dette en kjempegod og enkel suppe.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk gulrøtter, store
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 stk purreløk
  • rapsolje, til steking
  • 5 dl fiskebuljong, evt. grønnsaksbuljong
  • 2 stk mandelpotet
  • 1 pakke fiskeboller, i kraft (500 g)
  • 3 ss helrømme
  • 100 g erter, frosne
  • 20 stk reker, ca
  • gressløk
  • dill

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk gulrøtter, store
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 stk purreløk
  • rapsolje, til steking
  • 5 dl fiskebuljong, evt. grønnsaksbuljong
  • 2 stk mandelpotet
  • 1 pakke fiskeboller, i kraft (500 g)
  • 3 ss helrømme
  • 100 g erter, frosne
  • 20 stk reker, ca
  • gressløk
  • dill
Vask og skrell grønnsakene. Kutt gulrøttene og stangsellerien i små terninger. Skjær den hvite delen av purreløken i skiver.
Ha rapsolje i en stor panne. Surr gulrøttene og stangsellerien i 10 minutter på svak–middels varm. Ha i purreløken og surr videre i 5 minutter.
Del fiskebollene i to. Ha i fiskebollene, krafta av fiskeboller (ca. 2 dl) og fiskebuljongen.
Mens krafta koker opp, skjærer du potetene i biter og har i. Kok i 15 minutter.
Mens suppa koker, rensker du rekene.
De siste 5 minuttene av koketida har du i erter og rømme (og fisk, hvis du bruker det).
Ta panna av plata. Smak til med salt og pepper, og ha i reker, finhakket dill og gressløk som du klipper med saks.
P.S. Denne suppa er ikke tyknet med jevning. La gjerne suppa stå i 10 minutter, da vil rømmen tykne suppa litt. Jo mer rømme, jo tykkere suppe.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrell grønnsakene. Kutt gulrøttene og stangsellerien i små terninger. Skjær den hvite delen av purreløken i skiver.
Ha rapsolje i en stor panne. Surr gulrøttene og stangsellerien i 10 minutter på svak–middels varm. Ha i purreløken og surr videre i 5 minutter.
Del fiskebollene i to. Ha i fiskebollene, krafta av fiskeboller (ca. 2 dl) og fiskebuljongen.
Mens krafta koker opp, skjærer du potetene i biter og har i. Kok i 15 minutter.
Mens suppa koker, rensker du rekene.
De siste 5 minuttene av koketida har du i erter og rømme (og fisk, hvis du bruker det).
Ta panna av plata. Smak til med salt og pepper, og ha i reker, finhakket dill og gressløk som du klipper med saks.
P.S. Denne suppa er ikke tyknet med jevning. La gjerne suppa stå i 10 minutter, da vil rømmen tykne suppa litt. Jo mer rømme, jo tykkere suppe.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?