Til hovedinnhold

Hamburger med blåmuggostdressing

1 h
19 varer
476
Hamburger med blåmuggostdressing

Dette er en skikkelig burger og beviset på at hjemmelaget er aller best. Server hamburgeren med blåmuggostdressing, bacon og karamellisert løk.

Oppskriften er laget av Ida Gran-Jansens, Idagranjansen.com

Ingredienser

4
porsjoner

Hamburgeren

  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk egg
  • 1 håndfull loffsmuler
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts worcestersaus
  • salt og kvernet pepper
  • 1 pakke bacon
  • salat

Karamellisert løk

  • 1 stk løk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • 2 ss brunt sukker
  • 6 ss balsamicoeddik
  • 1 ts salt

Blåmuggostdressing

  • 150 g blåmuggost
  • 4 ss crème fraîche
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts worcestersaus
  • 2 ss gressløk, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Hamburgeren

  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk egg
  • 1 håndfull loffsmuler
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts worcestersaus
  • salt og kvernet pepper
  • 1 pakke bacon
  • salat

Karamellisert løk

  • 1 stk løk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • 2 ss brunt sukker
  • 6 ss balsamicoeddik
  • 1 ts salt

Blåmuggostdressing

  • 150 g blåmuggost
  • 4 ss crème fraîche
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts worcestersaus
  • 2 ss gressløk, hakket

Hamburger

Bland sammen kjøttdeig, karbonadedeig, egg, loffsmuler, sennep, worchestersaus, salt og pepper.
Kna godt slik at alt blander seg. Form burgere og sett kjølig mens du lager resten.
Stek burgerne i en stekepanne med litt olje og smør. Stek bacon og server med karamellisert løk og blåmuggostdressingen.

Karamellisert løk

Skrell løken, kutt den i to og skjær tynne skiver.
Varm smør og olje i en stekepanne og tilsett løken. Når løken begynner å bli brun, tilsetter du sukker. Stek på medium varme.
Bland alt godt sammen. Ha tilslutt i balsamicoeddik og salt. Rør godt og la småkoke til løken er helt myk og kremete.
Sett til side mens du lager blåmuggostdressingen.

Blåmuggostdressing

Ha blåmuggosten, creme fraiche, olje og worchestersaus i en skål. Bruk en stavmikser til å blande alt sammen.
Klipp til slutt i masse gressløk. Bruk gjerne ca. 5-6 ss, men det er greit med mindre hvis du ønsker det.
woman cooking

Bon appetit!

Hamburger

Bland sammen kjøttdeig, karbonadedeig, egg, loffsmuler, sennep, worchestersaus, salt og pepper.
Kna godt slik at alt blander seg. Form burgere og sett kjølig mens du lager resten.
Stek burgerne i en stekepanne med litt olje og smør. Stek bacon og server med karamellisert løk og blåmuggostdressingen.

Karamellisert løk

Skrell løken, kutt den i to og skjær tynne skiver.
Varm smør og olje i en stekepanne og tilsett løken. Når løken begynner å bli brun, tilsetter du sukker. Stek på medium varme.
Bland alt godt sammen. Ha tilslutt i balsamicoeddik og salt. Rør godt og la småkoke til løken er helt myk og kremete.
Sett til side mens du lager blåmuggostdressingen.

Blåmuggostdressing

Ha blåmuggosten, creme fraiche, olje og worchestersaus i en skål. Bruk en stavmikser til å blande alt sammen.
Klipp til slutt i masse gressløk. Bruk gjerne ca. 5-6 ss, men det er greit med mindre hvis du ønsker det.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?