Til hovedinnhold

Frokostbolle med egg, avokado og pesto

25 min
19 varer
914
Frokostbolle med egg, avokado og pesto

Er du litt lei brødskiver og knekkebrød til frokost, er en frokostbolle et perfekt alternativ. Fyll den med egg, avokado, quinoa, pesto og annet godt, og du får garantert en god start på dagen. Et godt tips er å ha ferdigkokt quinoa i kjøleskapet. Da tar det ikke lenger tid å lage denne frokosten enn det tar å steke et speilegg. Retten passer også utmerket til lunsj. 

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 dl quinoa
  • 1.5 dl vann
  • 2 ss olje
  • 2 stykker egg
  • 1 pose babyspinat
  • 1 stk avokado
  • 0.5 stk sitron
  • 1 klype chiliflak
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper

Pesto

  • 1 håndfull basilikum
  • 1 håndfull bladpersille
  • 1 håndfull koriander
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin
  • 20 g cashewnøtter, eller pinjekjerner
  • 20 g parmesan
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 klype salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 dl quinoa
  • 1.5 dl vann
  • 2 ss olje
  • 2 stykker egg
  • 1 pose babyspinat
  • 1 stk avokado
  • 0.5 stk sitron
  • 1 klype chiliflak
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper

Pesto

  • 1 håndfull basilikum
  • 1 håndfull bladpersille
  • 1 håndfull koriander
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin
  • 20 g cashewnøtter, eller pinjekjerner
  • 20 g parmesan
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 klype salt og kvernet pepper
Start med å koke quinoa. Skyll gjerne frøene i en finmasket sil først for å fjerne bitterstoffer. Her er det brukt svart quinoa, som er litt fastere enn den hvite, men du kan bruke både svart, hvit og rød quinoa - eller en blanding.
Varm opp litt olje i en kjele og ha i frøene. Rør rundt til det begynner å poppe. Hell så på vannet - halvannen gang så mye vann som frø - sett på lokk og la det småboble i 15-20 minutter.
Ta av lokket og la resten av vannet dampe bort. Kok gjerne dobbel porsjon. Ferdigkokt quinoa holder seg ca. en uke i kjøleskap.
Lag pesto ved å ha alle ingrediensene i en liten foodprocessor, eller ved å bruke en stavmikser. Du kan også bruke pesto fra glass, men hjemmelaget pesto er som regel best! Her brukes det cashewnøtter i pestoen, både fordi det er billigere og fordi det gir pestoen en mer kremete konsistens. Pesto kan oppbevares ca. en uke i kjøleskap.
Stek speileggene i en varm panne i litt olje.
Dander quinoa og spinat i bunn av en bolle. Del avokadoen i to, fjern skallet og skjær i tynne skiver. Skvis litt sitron over.
Topp bollen med et speilegg og en dæsj pesto. Strø litt chiliflak, salt og pepper over.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å koke quinoa. Skyll gjerne frøene i en finmasket sil først for å fjerne bitterstoffer. Her er det brukt svart quinoa, som er litt fastere enn den hvite, men du kan bruke både svart, hvit og rød quinoa - eller en blanding.
Varm opp litt olje i en kjele og ha i frøene. Rør rundt til det begynner å poppe. Hell så på vannet - halvannen gang så mye vann som frø - sett på lokk og la det småboble i 15-20 minutter.
Ta av lokket og la resten av vannet dampe bort. Kok gjerne dobbel porsjon. Ferdigkokt quinoa holder seg ca. en uke i kjøleskap.
Lag pesto ved å ha alle ingrediensene i en liten foodprocessor, eller ved å bruke en stavmikser. Du kan også bruke pesto fra glass, men hjemmelaget pesto er som regel best! Her brukes det cashewnøtter i pestoen, både fordi det er billigere og fordi det gir pestoen en mer kremete konsistens. Pesto kan oppbevares ca. en uke i kjøleskap.
Stek speileggene i en varm panne i litt olje.
Dander quinoa og spinat i bunn av en bolle. Del avokadoen i to, fjern skallet og skjær i tynne skiver. Skvis litt sitron over.
Topp bollen med et speilegg og en dæsj pesto. Strø litt chiliflak, salt og pepper over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?