Til hovedinnhold

Hvit sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

5 h 30 min
9 varer
579
Hvit sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Hvit sjokolademousse med pasjonsfruktsaus er både søtt og friskt. Desserten kan, og bør, forberedes god tid i forveien. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g hvit sjokolade
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 2 dl melk
  • 3 plate(r) gelatin
  • 4 dl fløte

Pasjonsfruktsaus

  • 6 stykker pasjonsfrukt
  • 80 g sukker
  • 1 dl appelsinjuice
  • maisenna

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g hvit sjokolade
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 2 dl melk
  • 3 plate(r) gelatin
  • 4 dl fløte

Pasjonsfruktsaus

  • 6 stykker pasjonsfrukt
  • 80 g sukker
  • 1 dl appelsinjuice
  • maisenna
Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle.
Skrap ut vaniljefrøene og ha vaniljestang og frø sammen med melken i en liten kasserolle. La det få et sakte oppkok.
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann (ca.7 min). Klem vannet godt ut av den oppbløtte gelatinen og løs gelatinen opp i den varme melken.
Fisk opp vaniljestangen og hell melken over sjokoladen, litt etter litt, mens du hele tiden rører fra midten med en slikkepott.
Kjør til slutt sjokoladeblandingen raskt med en stavmikser, slik at blandingen blir helt glatt og jevn. La sjokoladeblandingen stå på kjøkkenbenken til den har romtemperatur. Rør om av og til.
Pisk fløten til myk krem og vend kremen inn i sjokoladeblandingen. Fyll sjokolademoussen over i pene glass eller i en pen bolle.
La sjokolademoussen stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en stavmikser.
Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og appelsinjus. Kok opp sausen og jevn den evt med 1 ss maisenna rørt ut i litt kaldt vann.
Avkjøl sausen før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle.
Skrap ut vaniljefrøene og ha vaniljestang og frø sammen med melken i en liten kasserolle. La det få et sakte oppkok.
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann (ca.7 min). Klem vannet godt ut av den oppbløtte gelatinen og løs gelatinen opp i den varme melken.
Fisk opp vaniljestangen og hell melken over sjokoladen, litt etter litt, mens du hele tiden rører fra midten med en slikkepott.
Kjør til slutt sjokoladeblandingen raskt med en stavmikser, slik at blandingen blir helt glatt og jevn. La sjokoladeblandingen stå på kjøkkenbenken til den har romtemperatur. Rør om av og til.
Pisk fløten til myk krem og vend kremen inn i sjokoladeblandingen. Fyll sjokolademoussen over i pene glass eller i en pen bolle.
La sjokolademoussen stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en stavmikser.
Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og appelsinjus. Kok opp sausen og jevn den evt med 1 ss maisenna rørt ut i litt kaldt vann.
Avkjøl sausen før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?