Til hovedinnhold

Torsk med chorizo

30 min
14 varer
2.5k
Torsk med chorizo

Torsk med chorizo vil mette selv den kresne. Med torskens milde smak i følge med en god salsa, søtpotet og asparges er dette en enkel og god rett å lage til middag. Bare pass på å ikke bake fisken for lenge.

Oppskrift av Elin Larsen, Elinlarsen.net

Ingredienser

4
porsjoner

Søtpotetmos

  • 4 stykker søtpotet, skrelt og kuttet i terninger
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 2 ss melk, eller fløte
  • vann, fra kokepotetene

Chorizosalsa

  • 4 ss olivenolje
  • 3 ss sjalottløk, finhakket
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 20 stykker dulcita tomater, én tomat deles i 4
  • 130 g chorizopølse, i små terninger
  • 1 stk appelsin, saft
  • 1 håndfull basilikum, fersk, grovhakket

Bakt torsk

  • 500 g torskefilet, lettsaltet

Smørstekte asparges

  • 1 pakke mini asparges

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Søtpotetmos

  • 4 stykker søtpotet, skrelt og kuttet i terninger
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 2 ss melk, eller fløte
  • vann, fra kokepotetene

Chorizosalsa

  • 4 ss olivenolje
  • 3 ss sjalottløk, finhakket
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 20 stykker dulcita tomater, én tomat deles i 4
  • 130 g chorizopølse, i små terninger
  • 1 stk appelsin, saft
  • 1 håndfull basilikum, fersk, grovhakket

Bakt torsk

  • 500 g torskefilet, lettsaltet

Smørstekte asparges

  • 1 pakke mini asparges
Forvarm ovn på 225 grader.

Søtpotetmos

Skrell søtpotetene og del i biter. La koke sammen med 1 fedd hvitløk i vann med 1 ts salt.
Kok potetene passe mør ca. 15-20 minutter alt etter hvor store biter du har delt den opp i. Sil av vannet og mos potetene til en fin mos.
Smak til med salt, pepper, smør og eventuelt fløte.

Chorizosalsa

Begynn med å surre løk i en god klunk olivenolje. Det er viktig at løken får surre på middels varme i 2-3 minutter, men ikke la den bli brun.
Tilsett chili og stek videre i ca 1-2 minutter. Tilsett tomater og chorizo og la dette surre i 3 minutter. Avslutt med å helle ferskpresset appelsinsaft og rør inn. Bakt torsk
La småkoke til du ser det begynner å tykne. Ta pannen av varmen og tilsett rikelig med hakket fersk basilikum.

Bakt torsk

La torsken ligge på kjøkkenbenken i opptil 30 minutter til den får romtemeratur. Legg fiskefiletene på en smurt ildfast form.
Torsken bakes midt i ovn, omtrent 15 minutter.

Smørstekt asparges

Mens torsken bakes så smørstek aspargesene lett i stekepannen. Avslutt med å drysse over litt maldonsalt.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovn på 225 grader.

Søtpotetmos

Skrell søtpotetene og del i biter. La koke sammen med 1 fedd hvitløk i vann med 1 ts salt.
Kok potetene passe mør ca. 15-20 minutter alt etter hvor store biter du har delt den opp i. Sil av vannet og mos potetene til en fin mos.
Smak til med salt, pepper, smør og eventuelt fløte.

Chorizosalsa

Begynn med å surre løk i en god klunk olivenolje. Det er viktig at løken får surre på middels varme i 2-3 minutter, men ikke la den bli brun.
Tilsett chili og stek videre i ca 1-2 minutter. Tilsett tomater og chorizo og la dette surre i 3 minutter. Avslutt med å helle ferskpresset appelsinsaft og rør inn. Bakt torsk
La småkoke til du ser det begynner å tykne. Ta pannen av varmen og tilsett rikelig med hakket fersk basilikum.

Bakt torsk

La torsken ligge på kjøkkenbenken i opptil 30 minutter til den får romtemeratur. Legg fiskefiletene på en smurt ildfast form.
Torsken bakes midt i ovn, omtrent 15 minutter.

Smørstekt asparges

Mens torsken bakes så smørstek aspargesene lett i stekepannen. Avslutt med å drysse over litt maldonsalt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?