Til hovedinnhold

Wok med reker, chili, ingefær og peanøtter

30 min
14 varer
1.1k
Wok med reker, chili, ingefær og peanøtter

Wok med reker er en strålende mulighet til å få i seg masse grønnsaker, samtidig som du tar en opprydning i kjøleskapet. Ingrediensene kan du nemlig variere som du vil. Her er en variant med reker, grønnsaker, gode smaker og toppet med knasende peanøtter. Hvis du bruker scampi, tigerreker eller kjempereker, må du sørge for at disse kommer fra et godkjent og sertifisert oppdrettsanlegg.  

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g reker, store, rå og rensede
  • 2 - 4 fedd hvitløk, i tynne skiver eller finhakket
  • 1.5 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 100 g bønnespirer
  • 150 g sukkererter
  • 1 boks vannkastanje
  • 2 stykker pak choy, (kan sløyfes)
  • 2 stykker vårløk
  • 1 bunt koriander, fersk og hakket
  • 1 håndfull peanøtter, grovhakket og ristet
  • 4 ss sweet chili saus
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • 1 ss soyasaus
  • olje, nøytral til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g reker, store, rå og rensede
  • 2 - 4 fedd hvitløk, i tynne skiver eller finhakket
  • 1.5 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 100 g bønnespirer
  • 150 g sukkererter
  • 1 boks vannkastanje
  • 2 stykker pak choy, (kan sløyfes)
  • 2 stykker vårløk
  • 1 bunt koriander, fersk og hakket
  • 1 håndfull peanøtter, grovhakket og ristet
  • 4 ss sweet chili saus
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • 1 ss soyasaus
  • olje, nøytral til steking
Skyll bønnespirene. Rens og del sukkerertene i to. Del ev vannkastanjene i skiver. Rens og del pak choy i grove biter. Hakk vårløken.
Bland sammen søt chilisaus, sterk chilisaus og soyasaus.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Fres hvitløk og ingefær raskt under omrøring. Tilsett rekene og la det frese til reken skifter farge og blir røde. 
Krydre rekene med salt og litt kvernet pepper. Hell rekene over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, tilsett litt olje og ha i grønnsakene. Spar litt av vårløken til pynt. Stek raskt under omrøring i ca. 30 sekunder. Ha rekene tilbake i pannen, tilsett sausen og bland alt godt sammen.
Serveres straks, toppet med frisk koriander, peanøtter og resten av vårløken. Server gjerne nudler ved siden av eller blandet sammen med woken.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll bønnespirene. Rens og del sukkerertene i to. Del ev vannkastanjene i skiver. Rens og del pak choy i grove biter. Hakk vårløken.
Bland sammen søt chilisaus, sterk chilisaus og soyasaus.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Fres hvitløk og ingefær raskt under omrøring. Tilsett rekene og la det frese til reken skifter farge og blir røde. 
Krydre rekene med salt og litt kvernet pepper. Hell rekene over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, tilsett litt olje og ha i grønnsakene. Spar litt av vårløken til pynt. Stek raskt under omrøring i ca. 30 sekunder. Ha rekene tilbake i pannen, tilsett sausen og bland alt godt sammen.
Serveres straks, toppet med frisk koriander, peanøtter og resten av vårløken. Server gjerne nudler ved siden av eller blandet sammen med woken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?