Klargjør alle ingrediensene før du varmer woken, og du er bare noen få minutter unna en smaksrik wokmiddag med kylling og grønnsaker. Kylling kan erstattes med svinekjøtt eller oksekjøtt. Ikke vær redd for å bruke litt høy varme, da varmen er veldig viktig for å bevare saftigheten i ingrediensene. Husk også at det er bedre å steke i flere omganger enn å steke for mye om gangen.
Rens og del brokkolien i små buketter, og skrell og skjær stilken i skiver. Rens og del paprikaene i jevne biter, skjær rødløken i smale båter og squashen i pene skiver som er ca. 1 cm tykke.
Bland alle ingrediensene til sausen i et glass, sett på tett lokk og rist alt godt sammen. Pass på at maisennaen ikke klumper seg.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen raskt over høy varme, stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, tilsett litt olje, paprika og løk. Stek raskt under omrøring i ca. 30 sekunder, tilsett brokkoli og squash og stek videre til grønnsakene er knapt møre men fortsatt sprø.
Hell kyllingen tilbake i pannen og tilsett sausen. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring.
Serveres straks, gjerne toppet med frisk koriander og vårløk og med kokt ris ved siden av.
Bon appetit!
Skjær kyllingen i strimler eller tynne skiver.
Rens og del brokkolien i små buketter, og skrell og skjær stilken i skiver. Rens og del paprikaene i jevne biter, skjær rødløken i smale båter og squashen i pene skiver som er ca. 1 cm tykke.
Bland alle ingrediensene til sausen i et glass, sett på tett lokk og rist alt godt sammen. Pass på at maisennaen ikke klumper seg.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen raskt over høy varme, stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, tilsett litt olje, paprika og løk. Stek raskt under omrøring i ca. 30 sekunder, tilsett brokkoli og squash og stek videre til grønnsakene er knapt møre men fortsatt sprø.
Hell kyllingen tilbake i pannen og tilsett sausen. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring.
Serveres straks, gjerne toppet med frisk koriander og vårløk og med kokt ris ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto