Til hovedinnhold

Kyllingwok med grønnsaker

30 min
17 varer
1.8k
Kyllingwok med grønnsaker

Middag som er klar på bare 30 minutter!

Klargjør alle ingrediensene før du varmer woken, og du er bare noen få minutter unna en smaksrik wokmiddag med kylling og grønnsaker. Kylling kan erstattes med svinekjøtt eller oksekjøtt. Ikke vær redd for å bruke litt høy varme, da varmen er veldig viktig for å bevare saftigheten i ingrediensene. Husk også at det er bedre å steke i flere omganger enn å steke for mye om gangen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kyllingfilet
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stykker paprika, gjerne en rød og en gul
  • 1 stk rødløk
  • koriander, frisk og hakket (kan sløyfes)
  • olje, nøytral, til steking
  • 1 stk squash
  • vårløk, hakket, til servering

Saus

  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 1 ss maisenna
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ts riseddik
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kyllingfilet
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stykker paprika, gjerne en rød og en gul
  • 1 stk rødløk
  • koriander, frisk og hakket (kan sløyfes)
  • olje, nøytral, til steking
  • 1 stk squash
  • vårløk, hakket, til servering

Saus

  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 1 ss maisenna
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ts riseddik
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
Skjær kyllingen i strimler eller tynne skiver.
Rens og del brokkolien i små buketter, og skrell og skjær stilken i skiver. Rens og del paprikaene i jevne biter, skjær rødløken i smale båter og squashen i pene skiver som er ca. 1 cm tykke.
Bland alle ingrediensene til sausen i et glass, sett på tett lokk og rist alt godt sammen. Pass på at maisennaen ikke klumper seg.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen raskt over høy varme, stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, tilsett litt olje, paprika og løk. Stek raskt under omrøring i ca. 30 sekunder, tilsett brokkoli og squash og stek videre til grønnsakene er knapt møre men fortsatt sprø.
Hell kyllingen tilbake i pannen og tilsett sausen. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring.
Serveres straks, gjerne toppet med frisk koriander og vårløk og med kokt ris ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i strimler eller tynne skiver.
Rens og del brokkolien i små buketter, og skrell og skjær stilken i skiver. Rens og del paprikaene i jevne biter, skjær rødløken i smale båter og squashen i pene skiver som er ca. 1 cm tykke.
Bland alle ingrediensene til sausen i et glass, sett på tett lokk og rist alt godt sammen. Pass på at maisennaen ikke klumper seg.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen raskt over høy varme, stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, tilsett litt olje, paprika og løk. Stek raskt under omrøring i ca. 30 sekunder, tilsett brokkoli og squash og stek videre til grønnsakene er knapt møre men fortsatt sprø.
Hell kyllingen tilbake i pannen og tilsett sausen. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring.
Serveres straks, gjerne toppet med frisk koriander og vårløk og med kokt ris ved siden av.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?