Til hovedinnhold

Hjemmelaget ricotta

1 h 30 min
3 varer
158
Hjemmelaget ricotta

Ricotta er et italiensk melkeprodukt, som ofte omtales som en ferskost – noe det strengt tatt ikke er. Uansett, ricotta gjør seg godt i pastaretter, desserter, eller rett og slett på brødskiva.

Det finnes mange ulike oppskrifter der ute. Mens de fleste inneholder helmelk og sitronsaft, er andre tilsatt fløte eller har eddik som syre i stedet for sitron. Matbloggeren Julie Van Rosendaal, bak bloggen Dinner with Julie, viser hvordan du enkelt kan lage din egen ricotta hjemme, med bare tre ingredienser.

I tillegg til ingrediensene trenger du et dørslag, et osteklede (eller et tynt kjøkkenhåndkle), en kjele, et steketermometer og en bolle.

Oppskrift / Foto: Jule Van Rosendaal / Dinner with Julie

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 l helmelk
  • 0.5 ss salt
  • 3 ss sitronsaft, eller saften fra én sitron

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 l helmelk
  • 0.5 ss salt
  • 3 ss sitronsaft, eller saften fra én sitron
Varm melken til rundt 88 grader, eller til melken damper kraftig. Rør hele tiden i melken, slik at den ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og klem sitronsaft over melken. Rør rundt og la blandingen stå uten å røre i mellom fem og ti minutter.
Legg ostekledet (eller et kjøkkenhåndkle) over dørslaget med en bolle eller kjele stående under. Hell blandingen over ostekledet.
La ostemassen renne av i en time eller lenger. Jo lenger den står, jo mer myse (væske) vil renne av og jo tykkere vil ricottaen bli.
En liter melk gir omtrent 2,5 desiliter ferdig ricotta. Oppbevares kjølig om du ikke spiser den opp, eller bruker den til matlaging umiddelbart.
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til rundt 88 grader, eller til melken damper kraftig. Rør hele tiden i melken, slik at den ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og klem sitronsaft over melken. Rør rundt og la blandingen stå uten å røre i mellom fem og ti minutter.
Legg ostekledet (eller et kjøkkenhåndkle) over dørslaget med en bolle eller kjele stående under. Hell blandingen over ostekledet.
La ostemassen renne av i en time eller lenger. Jo lenger den står, jo mer myse (væske) vil renne av og jo tykkere vil ricottaen bli.
En liter melk gir omtrent 2,5 desiliter ferdig ricotta. Oppbevares kjølig om du ikke spiser den opp, eller bruker den til matlaging umiddelbart.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?