Til hovedinnhold

Greske kjøttboller på 1-2-3

1 h
14 varer
246
Greske kjøttboller

Hjemmelagde kjøttboller med en spennende smak, som kan serveres med f.eks. ovnstekte poteter, ostedipp og gresk salat.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 500 g kjøttdeig, eller lammekjøttdeig
  • 1.5 dl vann
  • 1 stk egg, sammenpisket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk løk, stor
  • 1 dl brød, smuler
  • 1 ts mynte, tørket
  • 1 ts oregano
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 håndfull persille, hakket
  • 2 ss smør
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g kjøttdeig, eller lammekjøttdeig
  • 1.5 dl vann
  • 1 stk egg, sammenpisket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk løk, stor
  • 1 dl brød, smuler
  • 1 ts mynte, tørket
  • 1 ts oregano
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 håndfull persille, hakket
  • 2 ss smør
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • olje, til steking
Bland sammen kjøttdeig, egg, brødsmuler og vann til en jevn farse. Fres løken blank og myk i smøret.
Ha løken over i farsen sammen med krydderet. Bland godt, dekk til og la farsen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Form avlange kjøttboller på trespyd og stek i en varm panne, til kjøttbollene er brune på alle sider og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen kjøttdeig, egg, brødsmuler og vann til en jevn farse. Fres løken blank og myk i smøret.
Ha løken over i farsen sammen med krydderet. Bland godt, dekk til og la farsen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Form avlange kjøttboller på trespyd og stek i en varm panne, til kjøttbollene er brune på alle sider og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?