Til hovedinnhold

Blåskjell i rød karri og kokos

30 min
13 varer
296
Blåskjell i rød karri og kokos

Disse blåskjellene er krydret med rød karripasta, ingefær, lime, chili, kokos og koriander. Jeg brukte egentlig bare litt av hvert av det jeg hadde i skapet, resultatet ble kvasi-Thai med masse god smak. 

Server gjerne blåskjellene med godt brød eller dampede kinesiske boller (steamed buns) til å suge opp all den gode kraften.

Tips: Du kan godt bytte ut rød med grønn karri pasta.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg blåskjell
  • 2 ss olje
  • 1 stk sjalottløk, hakket
  • 2 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 stk rød chili, uten frø, finsnittet
  • 1 ss karripasta, rød eller grønn
  • 4 stk kaffirlimeblader, eller revet skall fra 1 lime
  • 2.5 dl kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 2 ts fiskesaus
  • 1 bunt koriander
  • vårløk, finsnittet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 kg blåskjell
  • 2 ss olje
  • 1 stk sjalottløk, hakket
  • 2 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 stk rød chili, uten frø, finsnittet
  • 1 ss karripasta, rød eller grønn
  • 4 stk kaffirlimeblader, eller revet skall fra 1 lime
  • 2.5 dl kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 2 ts fiskesaus
  • 1 bunt koriander
  • vårløk, finsnittet
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du kakker på dem.
Varm en romslig kasserolle eller gryte. Tilsett olje og fres løk, hvitløk, ingefær og chili under omrøring. La det surre et par minutter til løken blir helt myk uten å få farge (det skal ikke bli stekt).
Tilsett karri pasta og limeblader, og la det surre videre i et par tre minutter under omrøring (pass hele tiden på så det ikke steker eller svir seg).
Tilsett kokosmelk, sukker og fiskesaus og la det hele surre i ytterligere to minutter før du har i blåskjellene. Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Kast eventuelt skjell som ikke åpner seg. Dryss over hakket koriander og finsnittet vårløk før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du kakker på dem.
Varm en romslig kasserolle eller gryte. Tilsett olje og fres løk, hvitløk, ingefær og chili under omrøring. La det surre et par minutter til løken blir helt myk uten å få farge (det skal ikke bli stekt).
Tilsett karri pasta og limeblader, og la det surre videre i et par tre minutter under omrøring (pass hele tiden på så det ikke steker eller svir seg).
Tilsett kokosmelk, sukker og fiskesaus og la det hele surre i ytterligere to minutter før du har i blåskjellene. Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Kast eventuelt skjell som ikke åpner seg. Dryss over hakket koriander og finsnittet vårløk før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?