Til hovedinnhold

Glutenfri ostekake med variasjon

1 h 30 min
14 varer
153
Glutenfri ostekake med variasjon

Dette er en veldig god grunnoppskrift på en glutenfri ostekake med en knasende god topping. Den er lett å variere med forskjellige bær eller frukt, og kan forberedes dagen i forveien. Oppskriften er hentet fra boken «Bak glutenfritt med Ulrika».

Ingredienser

6
porsjoner

Bunn

  • 1.5 dl pekannøtter
  • 7 stk dadler, tørkede, uten stein
  • 1 klype salt

Fyll

  • 2 dl kremfløte
  • 2 krm vaniljepulver
  • 1.5 dl sukrin, melis
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 stk sitron, strimlet skall

topping

  • 2 dl cashewnøtter
  • 10 stk dadler, tørkede, uten stein
  • 2 dl havregryn, glutenfri
  • 1 dl kokos, skiver
  • 1.5 dl kokosolje
  • 1.5 dl agavesirup
  • 2 dl bær, friske bringebær eller blåbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 1.5 dl pekannøtter
  • 7 stk dadler, tørkede, uten stein
  • 1 klype salt

Fyll

  • 2 dl kremfløte
  • 2 krm vaniljepulver
  • 1.5 dl sukrin, melis
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 stk sitron, strimlet skall

topping

  • 2 dl cashewnøtter
  • 10 stk dadler, tørkede, uten stein
  • 2 dl havregryn, glutenfri
  • 1 dl kokos, skiver
  • 1.5 dl kokosolje
  • 1.5 dl agavesirup
  • 2 dl bær, friske bringebær eller blåbær
Ha pekannøtter og dadler i en kjøkkenmaskin sammen med salt og kjør til nøttene er blitt til små biter. Kle en springform, ca 25 cm i diameter, med bakepapir og trykk deigen jevnt ut i formen. La den stå i 20 minutter i fryseren.
Visp fløte, vaniljepulver og sukrinmelis til fyllet. Vend philadelphiaost og strimlet sitronskall inn i kremen. Fordel fyllet i formen og sett den igjen minst 20 minutter i fryseren.
Finhakk cashewnøtter og dadler til toppingen. Varm en tørr panne og rist nøtter, havregryn og kokosskiver i noen minutter. Tilsett kokosolje, agavesirup og dadler og bland godt. Avkjøles helt.
Pynt ostekaken med friske bær og fordel den ristede toppingen mellom bærene. Pynt eventuelt med strimlet sitron-eller limeskall og server.
woman cooking

Bon appetit!

Ha pekannøtter og dadler i en kjøkkenmaskin sammen med salt og kjør til nøttene er blitt til små biter. Kle en springform, ca 25 cm i diameter, med bakepapir og trykk deigen jevnt ut i formen. La den stå i 20 minutter i fryseren.
Visp fløte, vaniljepulver og sukrinmelis til fyllet. Vend philadelphiaost og strimlet sitronskall inn i kremen. Fordel fyllet i formen og sett den igjen minst 20 minutter i fryseren.
Finhakk cashewnøtter og dadler til toppingen. Varm en tørr panne og rist nøtter, havregryn og kokosskiver i noen minutter. Tilsett kokosolje, agavesirup og dadler og bland godt. Avkjøles helt.
Pynt ostekaken med friske bær og fordel den ristede toppingen mellom bærene. Pynt eventuelt med strimlet sitron-eller limeskall og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?