Til hovedinnhold

Skumboller med Oreo

1 h
5 varer
544
Skumboller med Oreo

Skumboller med Oreo er populære og enkle å lage.

Her har jeg dekket Oreokjeks med marengsskum og sjokoladetrekk. Så enkelt kan det gjøres! Kakene kan minne litt om kokosboller, men jeg lager dem uten kokos. Til gjengjeld gir Oreokjeksene i bunnen veldig god sjokoladesmak.

Tips: Overtrekkssjokolade gir best resultat siden denne sjokoladen smelter lett og gir blank og fin overflate når sjokoladen har stivnet. Hvis du bruker vanlig kokesjokolade, bør du smelte sjokoladen sammen med en liten teskje delfiafett for å få sjokoladen litt mer flytende. Du får kjøpt overtrekkssjokolade i flere kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakepynt og -utstyr.

Oppskriften gir 20 skumboller.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 20 stk Oreo-kjeks

Marengs

  • 5 stk eggehvite
  • 3.5 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller vaniljeessens

Sjokoladetrekk

  • 250 g overtrekkssjokolade, ellr lys kokesjokolade og 1 ts delfiafett

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 20 stk Oreo-kjeks

Marengs

  • 5 stk eggehvite
  • 3.5 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller vaniljeessens

Sjokoladetrekk

  • 250 g overtrekkssjokolade, ellr lys kokesjokolade og 1 ts delfiafett
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til skikkelig tykk, hvit og blank marengs.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til skikkelig tykk, hvit og blank marengs.
Sett Oreokjeks utover på et brett.
Sett Oreokjeks utover på et brett.
Vend vaniljeekstrakten forsiktig i marengsen og ha marengsmassen deretter i en kakesprøyte. Sprøyt marengsen i høye topper oppå Oreokjeksene. La kjeksene stå en stund, slik at marengsen tørker litt på overflaten og fester seg til Oreokjeksene.
Smelt sjokoladen. Det enkleste er å gjøre dette i en skål i mikroen. Det tar omtrent et minutt. Ta sjokoladen ut av mikroen og rør litt rundt. Sett sjokoladen eventuelt inn i mikroen igjen i noen sekunder til dersom det er nødvendig for å få all sjokoladen smeltet.
Smelt sjokoladen. Det enkleste er å gjøre dette i en skål i mikroen. Det tar omtrent et minutt. Ta sjokoladen ut av mikroen og rør litt rundt. Sett sjokoladen eventuelt inn i mikroen igjen i noen sekunder til dersom det er nødvendig for å få all sjokoladen smeltet.
Dekk en og en marengs med den smeltede sjokoladen og sett kjeksene på en rist for at overflødig sjokolade skal kunne renne av. Det er lettere å øse den smeltede sjokoladen over marengsen med en spiseskje mens du holder kjeksen over skålen, enn å dyppe marengsen ned i den smeltede sjokolade. Selv om det blir litt sølete, unngår du da faren for at marengstoppen faller av kjeksene og ned i sjokoladen.
Når sjokoladen har stivnet, kan du sette kakene tilbake på serveringsfatet.
Når sjokoladen har stivnet, kan du sette kakene tilbake på serveringsfatet.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til skikkelig tykk, hvit og blank marengs.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til skikkelig tykk, hvit og blank marengs.
Sett Oreokjeks utover på et brett.
Sett Oreokjeks utover på et brett.
Vend vaniljeekstrakten forsiktig i marengsen og ha marengsmassen deretter i en kakesprøyte. Sprøyt marengsen i høye topper oppå Oreokjeksene. La kjeksene stå en stund, slik at marengsen tørker litt på overflaten og fester seg til Oreokjeksene.
Smelt sjokoladen. Det enkleste er å gjøre dette i en skål i mikroen. Det tar omtrent et minutt. Ta sjokoladen ut av mikroen og rør litt rundt. Sett sjokoladen eventuelt inn i mikroen igjen i noen sekunder til dersom det er nødvendig for å få all sjokoladen smeltet.
Smelt sjokoladen. Det enkleste er å gjøre dette i en skål i mikroen. Det tar omtrent et minutt. Ta sjokoladen ut av mikroen og rør litt rundt. Sett sjokoladen eventuelt inn i mikroen igjen i noen sekunder til dersom det er nødvendig for å få all sjokoladen smeltet.
Dekk en og en marengs med den smeltede sjokoladen og sett kjeksene på en rist for at overflødig sjokolade skal kunne renne av. Det er lettere å øse den smeltede sjokoladen over marengsen med en spiseskje mens du holder kjeksen over skålen, enn å dyppe marengsen ned i den smeltede sjokolade. Selv om det blir litt sølete, unngår du da faren for at marengstoppen faller av kjeksene og ned i sjokoladen.
Når sjokoladen har stivnet, kan du sette kakene tilbake på serveringsfatet.
Når sjokoladen har stivnet, kan du sette kakene tilbake på serveringsfatet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?