Tacogryte med maisbrødtopping
1 h
25 varer
966
Matias Armand Jordal
Tacogryte med maisbrødtopping er matblogger og kokebokforfatter Maj-Britt Aagaard forslag til en god, kjøttfri middag. Her har hun laget en annerledes vri på tacoen - nemlig taco i gryte toppet med maisbrød. Maisbrødtoppingen er inspirert av amerikansk corn bread. Det er kjempeenkelt å lage og smaker godt både for seg selv og som topping og skorpe på ulike ovnsretter. Krydderne som er brukt under brødtoppingen kjenner du kanskje igjen fra ethvert tacokrydder: Spisskummen, oregano og paprika.
Oppskriften er hentet fra boken: Kjøttfri mandag (Kagge Forlag)
Ingredienser
4
porsjoner
- 1 stk løk, hakket
- 1 stk søtpotet, skrelt og kuttet i små terninger
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- olivenolje, til steking
- 1 stk rød paprika, i terninger
- 150 g mais, 1 boks = ca. 150 gr
- 2 ts spisskummen
- 2 ts oregano, tørket
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver, kan sløyfes
- 0.5 ts chilipulver
- 1 ss tomatpuré
- 800 g brune bønner, 2 bokser = 800 gr
- 400 g hermetiske tomater, hakkede, 1 boks = 400 gr
- 3 dl grønnsaksbuljong
- salt
- pepper
- koriander, frisk
Maisbrødtopping
- 100 g maismel, fint maismeil eller fin polenta
- 100 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 klype salt
- 1.5 ts bakepulver
- 1 stk egg
- 2 dl kefir, eller kulturmelk
- 50 g smør, smeltet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 stk løk, hakket
- 1 stk søtpotet, skrelt og kuttet i små terninger
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- olivenolje, til steking
- 1 stk rød paprika, i terninger
- 150 g mais, 1 boks = ca. 150 gr
- 2 ts spisskummen
- 2 ts oregano, tørket
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver, kan sløyfes
- 0.5 ts chilipulver
- 1 ss tomatpuré
- 800 g brune bønner, 2 bokser = 800 gr
- 400 g hermetiske tomater, hakkede, 1 boks = 400 gr
- 3 dl grønnsaksbuljong
- salt
- pepper
- koriander, frisk
Maisbrødtopping
- 100 g maismel, fint maismeil eller fin polenta
- 100 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 klype salt
- 1.5 ts bakepulver
- 1 stk egg
- 2 dl kefir, eller kulturmelk
- 50 g smør, smeltet
Fres løk, søtpotet og hvitløk i olivenolje. Løken skal bli blank og myk.
Tilsett paprika og mais og la dem steke et par minutter. Tilsett de tørkede krydderne og la aromaene slippe fri.
Ha oppi tomatpuré og la den frese sånn at skarpheten forsvinner.
Hell på bønner, hakket tomat og grønnsaksbuljong og smak til med salt og pepper.
Ha oppi finhakket frisk koriander etter smak og la gryta stå og småputre mens du lager røren til corn bread.
Lag så maisbrødtoppingen. Bland alle ingrediensene til brødet sammen i en bolle og pisk godt med en visp så klumpene forsvinner.
Ha tacobønnegryten over i en stor ildfast form og fordel corn bread-røren på toppen. Den skal helst dekke hele overflaten.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Server med salat ved siden av, og gjerne rømme, avokado eller guacamole, salsa og mer frisk koriander hvis du er glad i det.

Bon appetit!
Fres løk, søtpotet og hvitløk i olivenolje. Løken skal bli blank og myk.
Tilsett paprika og mais og la dem steke et par minutter. Tilsett de tørkede krydderne og la aromaene slippe fri.
Ha oppi tomatpuré og la den frese sånn at skarpheten forsvinner.
Hell på bønner, hakket tomat og grønnsaksbuljong og smak til med salt og pepper.
Ha oppi finhakket frisk koriander etter smak og la gryta stå og småputre mens du lager røren til corn bread.
Lag så maisbrødtoppingen. Bland alle ingrediensene til brødet sammen i en bolle og pisk godt med en visp så klumpene forsvinner.
Ha tacobønnegryten over i en stor ildfast form og fordel corn bread-røren på toppen. Den skal helst dekke hele overflaten.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Server med salat ved siden av, og gjerne rømme, avokado eller guacamole, salsa og mer frisk koriander hvis du er glad i det.