Til hovedinnhold

Nutellastjerne

2 h 30 min
8 varer
1.4k
Nutellastjerne

Nutellastjernen - og annen stjerneformede gjærbakst - har tatt av i sosiale medier de siste ukene. Dette er skikkelig kul bakst, og slett ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro. Hverdagslykkelise har testet Nutella-varianten med en søt briochedeig og deler her sine instruksjoner for en perfekt Nutellastjerne.

Du kan gjerne bytte ut Nutella med smør, sukker og kanel, annet sjokoladepålegg, vaniljekrem eller syltetøy. Velg det fyllet du syns er aller best!

Tips: Det enkleste her er å bruke romtemperert smør, men det går fint om det ikke er så mykt også. Bare kutt det opp i små terninger først.

Denne deigen gir to stjerner.

Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 700 g hvetemel
  • 90 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 3.5 dl melk, varm
  • 4 stk egg
  • 150 g smør, romtemperert, i små terninger

Fyll

  • nutella, eller annet fyll som smør, kanel og sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g hvetemel
  • 90 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 3.5 dl melk, varm
  • 4 stk egg
  • 150 g smør, romtemperert, i små terninger

Fyll

  • nutella, eller annet fyll som smør, kanel og sukker
Ha alt det tørre i en bakebolle og bland det godt. Varm opp melken og ha den i deigen. Knekk i eggene. Sett på kjøkkenmaskinen og ha i litt og litt smør. La det jobbes godt inn i deigen. Deigen blir litt klissete, men vent med å ha i mer mel til du skal bake ut. Sett deigen til heving på et lunt sted i 1,5 time.
Ha deigen over på et bakebord. Nå kan du godt kna inn litt mer mel om den er veldig klissete. Deigen holder til to stjerner, eller en stjerne og et brett kanelsnurrer for eksempel. Derfor kan du dele deigen i to. Del den så i fire deler igjen og start med å kjevle en del helt flat.
Deigen skal være veldig tynn, nesten så du kan se gjennom den. Legg den så over på et stekebrett med bakepapir. Legg en middagstallerken over og skjær rundt. Så kan du smøre på nutella, eller det fyllet du ønsker. Her er variasjonsmulighetene uendelige. Bare la det være igjen en cm eller to rundt kanten, ikke smør fyllet helt ut.
Deigen skal være veldig tynn, nesten så du kan se gjennom den. Legg den så over på et stekebrett med bakepapir. Legg en middagstallerken over og skjær rundt. Så kan du smøre på nutella, eller det fyllet du ønsker. Her er variasjonsmulighetene uendelige. Bare la det være igjen en cm eller to rundt kanten, ikke smør fyllet helt ut.
Slik fortsetter du med de tre andre også, til du har fire lag. På topplaget smører du ikke fyll.
Sett et glass i midten av rundingen.
Slik fortsetter du med de tre andre også, til du har fire lag. På topplaget smører du ikke fyll.

 Sett et glass i midten av rundingen.
Del så først opp i fire deler, slik du deler opp en kake. Del så hver kvartdel opp i fire igjen, så du sitter igjen med 16 deler til slutt. Det vil se ut som 16 kakestykker rundt glasset.
Del så først opp i fire deler, slik du deler opp en kake. Del så hver kvartdel opp i fire igjen, så du sitter igjen med 16 deler til slutt. Det vil se ut som 16 kakestykker rundt glasset.
Vri to og to deler enten mot hverandre eller fra hverandre. Det velger du selv. De skal vris to ganger rundt.
Vri to og to deler enten mot hverandre eller fra hverandre. Det velger du selv. De skal vris to ganger rundt.
Så må du prøve å klemme to og to av endene sammen nederst til en stjernespiss. Det blir da de to du enten vridde fra hverandre eller mot hverandre.
Så må du prøve å klemme to og to av endene sammen nederst til en stjernespiss. Det blir da de to du enten vridde fra hverandre eller mot hverandre.
Stjerne skal etterheves en liten time på et lunt sted. Pensle med et sammenpisket egg.
Stek i forvarmet ovn på 210 grader i 15-20 minutter, til den er gylden. Stekes i midten av ovnen.
Stek i forvarmet ovn på 210 grader i 15-20 minutter, til den er gylden. Stekes i midten av ovnen.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alt det tørre i en bakebolle og bland det godt. Varm opp melken og ha den i deigen. Knekk i eggene. Sett på kjøkkenmaskinen og ha i litt og litt smør. La det jobbes godt inn i deigen. Deigen blir litt klissete, men vent med å ha i mer mel til du skal bake ut. Sett deigen til heving på et lunt sted i 1,5 time.
Ha deigen over på et bakebord. Nå kan du godt kna inn litt mer mel om den er veldig klissete. Deigen holder til to stjerner, eller en stjerne og et brett kanelsnurrer for eksempel. Derfor kan du dele deigen i to. Del den så i fire deler igjen og start med å kjevle en del helt flat.
Deigen skal være veldig tynn, nesten så du kan se gjennom den. Legg den så over på et stekebrett med bakepapir. Legg en middagstallerken over og skjær rundt. Så kan du smøre på nutella, eller det fyllet du ønsker. Her er variasjonsmulighetene uendelige. Bare la det være igjen en cm eller to rundt kanten, ikke smør fyllet helt ut.
Deigen skal være veldig tynn, nesten så du kan se gjennom den. Legg den så over på et stekebrett med bakepapir. Legg en middagstallerken over og skjær rundt. Så kan du smøre på nutella, eller det fyllet du ønsker. Her er variasjonsmulighetene uendelige. Bare la det være igjen en cm eller to rundt kanten, ikke smør fyllet helt ut.
Slik fortsetter du med de tre andre også, til du har fire lag. På topplaget smører du ikke fyll.
Sett et glass i midten av rundingen.
Slik fortsetter du med de tre andre også, til du har fire lag. På topplaget smører du ikke fyll.

 Sett et glass i midten av rundingen.
Del så først opp i fire deler, slik du deler opp en kake. Del så hver kvartdel opp i fire igjen, så du sitter igjen med 16 deler til slutt. Det vil se ut som 16 kakestykker rundt glasset.
Del så først opp i fire deler, slik du deler opp en kake. Del så hver kvartdel opp i fire igjen, så du sitter igjen med 16 deler til slutt. Det vil se ut som 16 kakestykker rundt glasset.
Vri to og to deler enten mot hverandre eller fra hverandre. Det velger du selv. De skal vris to ganger rundt.
Vri to og to deler enten mot hverandre eller fra hverandre. Det velger du selv. De skal vris to ganger rundt.
Så må du prøve å klemme to og to av endene sammen nederst til en stjernespiss. Det blir da de to du enten vridde fra hverandre eller mot hverandre.
Så må du prøve å klemme to og to av endene sammen nederst til en stjernespiss. Det blir da de to du enten vridde fra hverandre eller mot hverandre.
Stjerne skal etterheves en liten time på et lunt sted. Pensle med et sammenpisket egg.
Stek i forvarmet ovn på 210 grader i 15-20 minutter, til den er gylden. Stekes i midten av ovnen.
Stek i forvarmet ovn på 210 grader i 15-20 minutter, til den er gylden. Stekes i midten av ovnen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?