Til hovedinnhold

Svinefilet med sitrus, fennikel og rosmarin

45 min
12 varer
138
Svinefilet med sitrus, fennikel og rosmarin

Svinekjøtt og sitrus er en kjempefin kombinasjon. Denne retten krever litt forberedelser først, så gjør den seg ferdig selv i ovnen.  
Server gjerne med en sprø, grønn salat som tilbehør.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk indrefilet, av svin, ca 800 gram
  • 0.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 2 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 0.5 stk rød chili
  • 2 stk appelsin
  • 2 stk klementin
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 fedd hvitløk, med skall
  • 2 stilk rosmarin
  • olje, og smør til steking
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk indrefilet, av svin, ca 800 gram
  • 0.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 2 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 0.5 stk rød chili
  • 2 stk appelsin
  • 2 stk klementin
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 fedd hvitløk, med skall
  • 2 stilk rosmarin
  • olje, og smør til steking
  • salt og kvernet pepper
Krydre kjøttet med fennikel, salt og kvernet pepper. Rens og skjær løken og fennikelen i smale kløfter. Skjær av skallet på den ene appelsinen og begge klementinene (hvis skallet er tynt kan eventuelt en av klementinene beholde skallet på). Skjær frukten i biter eller skiver.
Krydre kjøttet med fennikel, salt og kvernet pepper. Rens og skjær løken og fennikelen i smale kløfter. Skjær av skallet på den ene appelsinen og begge klementinene (hvis skallet er tynt kan eventuelt en av klementinene beholde skallet på). Skjær frukten i biter eller skiver.
Varm en stor stekepanne og brun kjøttet godt i en blanding av olje og smør. Tilsett knuste hvitløkfedd og frisk rosmarin underveis i bruningen. Løft kjøttet ut av pannen og over på en tallerken så lenge.
Ha litt mere smør og/eller olje i pannen og tilsett løk og fennikel. La det frese til grønnsakene får litt farge, krydre med salt og pepper. Tilsett sitrus og chili og la det hele syde videre i tre-fire minutter.
Varm ovnen til 200 grader.
Hell grønnsakene over i en mellomstor ildfast form, tilsett saften av 1 appelsin og 2 spiseskjeer sitronsaft. Legg kjøttet (og eventuell kjøttsaft som har dannet seg på tallerkenen) oppå grønnsakene og stek videre i ovnen i ca. 15 minutter. La svinefileten få hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver til servering. Serveres gjerne med en grønn salat som ekstra tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kjøttet med fennikel, salt og kvernet pepper. Rens og skjær løken og fennikelen i smale kløfter. Skjær av skallet på den ene appelsinen og begge klementinene (hvis skallet er tynt kan eventuelt en av klementinene beholde skallet på). Skjær frukten i biter eller skiver.
Krydre kjøttet med fennikel, salt og kvernet pepper. Rens og skjær løken og fennikelen i smale kløfter. Skjær av skallet på den ene appelsinen og begge klementinene (hvis skallet er tynt kan eventuelt en av klementinene beholde skallet på). Skjær frukten i biter eller skiver.
Varm en stor stekepanne og brun kjøttet godt i en blanding av olje og smør. Tilsett knuste hvitløkfedd og frisk rosmarin underveis i bruningen. Løft kjøttet ut av pannen og over på en tallerken så lenge.
Ha litt mere smør og/eller olje i pannen og tilsett løk og fennikel. La det frese til grønnsakene får litt farge, krydre med salt og pepper. Tilsett sitrus og chili og la det hele syde videre i tre-fire minutter.
Varm ovnen til 200 grader.
Hell grønnsakene over i en mellomstor ildfast form, tilsett saften av 1 appelsin og 2 spiseskjeer sitronsaft. Legg kjøttet (og eventuell kjøttsaft som har dannet seg på tallerkenen) oppå grønnsakene og stek videre i ovnen i ca. 15 minutter. La svinefileten få hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver til servering. Serveres gjerne med en grønn salat som ekstra tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?