Til hovedinnhold

Blomkålgrateng med bacon

45 min
7 varer
2.8k
Blomkålgrateng med bacon

Oppskriften på blomkålgrateng med bacon er hentet fra Christopher Sjuve i sin bok «Alt blir bedre med bacon». Sjuve forteller at han praktisk talt er oppvokst på denne gratengen, og han ville ikke hatt det annerledes. Det er noe eget med en rykende varm ostegratinert blomkålgrateng - med bacon.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stykker egg
  • 2 dl melk
  • 10 skive(r) bacon, helst tykke skiver
  • 1 stk blomkål
  • 2 dl gulost, revet
  • salt og kvernet pepper
  • muskatnøtt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 3 stykker egg
  • 2 dl melk
  • 10 skive(r) bacon, helst tykke skiver
  • 1 stk blomkål
  • 2 dl gulost, revet
  • salt og kvernet pepper
  • muskatnøtt
Stek baconet på bakepapir i ovnen på 200 grader, i cirka ti minutter. Det skal ikke være helt sprøtt.
Del opp blomkålen i små buketter. Kok bukettene i tre minutter og sil av vannet.
Legg blomkålen i en ildfast form.
Pisk sammen egg, melk og revet ost.
Skjær opp baconet og vend det inn. Smak til med salt, pepper og muskat. Hell det over blomkålen.
Stek gratengen i ovnen i cirka 25 minutter eller til osten har smeltet.
woman cooking

Bon appetit!

Stek baconet på bakepapir i ovnen på 200 grader, i cirka ti minutter. Det skal ikke være helt sprøtt.
Del opp blomkålen i små buketter. Kok bukettene i tre minutter og sil av vannet.
Legg blomkålen i en ildfast form.
Pisk sammen egg, melk og revet ost.
Skjær opp baconet og vend det inn. Smak til med salt, pepper og muskat. Hell det over blomkålen.
Stek gratengen i ovnen i cirka 25 minutter eller til osten har smeltet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?