Til hovedinnhold

Hjemmelaget granola med blåbær og vanilje

1 h
16 varer
617
Hjemmelaget granola med blåbær og vanilje

Den aller beste granolaen lager du selv! 

Det fine med å lage hjemmelaget granola er dessuten at du kan bruke den kombinasjonen nøtter, frø og tørket frukt som du liker best! Det er ikke så nøye med eksakte mål heller, og du kan variere oppskriften med det du måtte ha tilgjengelig. Dette er en variant med blåbær og vanilje, som jeg synes er utrolig god! Server den gjerne med gresk yoghurt, blåbærsyltetøy og friske blåbær. 

Nydelig, næringsrik start på dagen! Nam! 

Tips: Granola skal være sprø i konsistensen (med unntak av den tørkede frukten). Hvis du imidlertid foretrekker den mykere, kan du lage klar en skål med yoghurt, syltetøy og granola kvelden før og sette i kjøleskapet over natten. Da vil konsistensen bli mye mykere. 

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 dl eplejuice
  • 4 ss honning
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl store havregryn
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl mandler, skåldede
  • 1 dl hasselnøtter, skåldede
  • 2 dl valnøtter
  • 1 ss solsikkeolje
  • 200 g blåbær, tørkede

Til servering

  • gresk yoghurt, gjerne vanilje
  • blåbærsyltetøy
  • blåbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl eplejuice
  • 4 ss honning
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl store havregryn
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl mandler, skåldede
  • 1 dl hasselnøtter, skåldede
  • 2 dl valnøtter
  • 1 ss solsikkeolje
  • 200 g blåbær, tørkede

Til servering

  • gresk yoghurt, gjerne vanilje
  • blåbærsyltetøy
  • blåbær
Ha eplejuice, honning og brunt sukker i en middels stor kjele. Del vaniljestangen I to på langs og skrap ut frøene, ha frøene i kjelen sammen med resten av vaniljestangen.
Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen. La blandingen stå og trekke i et par minutter før du fisker ut vaniljestangen.
Bland sammen havregryn, sesamfrø, solsikke- og gresskarkjerner, mandler og nøtter. Jeg bruker hele mandler og hasselnøtter og grovt hakkede valnøtter, men også mandler og hasselnøtter kan hakkes grovt hvis du foretrekker det. Ha dette i kjelen og rør så alt blir godt blandet.
Finn frem en langpanne og ha i oljen. Pensle oljen godt utover hele bunnen. Ha så alt innholdet fra kjelen oppi langpannen og fordel det hele jevnt utover.
Granolaen stekes midt i ovnen ved 150°C i ca. 50-60 minutter. Jeg tar langpannen ut av ovnen hvert kvarter for å snu og vende litt rundt på granolaen for å sikre at alt blir jevnt stekt.
Ta langpannen med den ferdigstekte granolaen ut av ovnen og avkjøl blandingen.
Vend først da inn tørkede blåbær. Det er viktig at den tørkede frukten ikke stekes sammen med granolaen, men blandes i til slutt. Dette for at den tørkede frukten skal holde seg myk.
Vend først da inn tørkede blåbær. Det er viktig at den tørkede frukten ikke stekes sammen med granolaen, men blandes i til slutt. Dette for at den tørkede frukten skal holde seg myk.
Ha den ferdige granolaen på egnet glass eller beholder med lokk. Hjemmelaget granola er holdbar på glass i et par måneder.
Server med blåbærsyltetøy og gresk yoghurt - og friske blåbær på toppen!
Server med blåbærsyltetøy og gresk yoghurt - og friske blåbær på toppen!
woman cooking

Bon appetit!

Ha eplejuice, honning og brunt sukker i en middels stor kjele. Del vaniljestangen I to på langs og skrap ut frøene, ha frøene i kjelen sammen med resten av vaniljestangen.
Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen. La blandingen stå og trekke i et par minutter før du fisker ut vaniljestangen.
Bland sammen havregryn, sesamfrø, solsikke- og gresskarkjerner, mandler og nøtter. Jeg bruker hele mandler og hasselnøtter og grovt hakkede valnøtter, men også mandler og hasselnøtter kan hakkes grovt hvis du foretrekker det. Ha dette i kjelen og rør så alt blir godt blandet.
Finn frem en langpanne og ha i oljen. Pensle oljen godt utover hele bunnen. Ha så alt innholdet fra kjelen oppi langpannen og fordel det hele jevnt utover.
Granolaen stekes midt i ovnen ved 150°C i ca. 50-60 minutter. Jeg tar langpannen ut av ovnen hvert kvarter for å snu og vende litt rundt på granolaen for å sikre at alt blir jevnt stekt.
Ta langpannen med den ferdigstekte granolaen ut av ovnen og avkjøl blandingen.
Vend først da inn tørkede blåbær. Det er viktig at den tørkede frukten ikke stekes sammen med granolaen, men blandes i til slutt. Dette for at den tørkede frukten skal holde seg myk.
Vend først da inn tørkede blåbær. Det er viktig at den tørkede frukten ikke stekes sammen med granolaen, men blandes i til slutt. Dette for at den tørkede frukten skal holde seg myk.
Ha den ferdige granolaen på egnet glass eller beholder med lokk. Hjemmelaget granola er holdbar på glass i et par måneder.
Server med blåbærsyltetøy og gresk yoghurt - og friske blåbær på toppen!
Server med blåbærsyltetøy og gresk yoghurt - og friske blåbær på toppen!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?