Til hovedinnhold

Frokostblanding

1 h
12 varer
111
Frokostblanding

Skihopper Anders Fannemel hopper aldri over frokosten. Og en god frokostblanding er blant favorittene.

- Jeg er avhengig av en god frokost for å få i gang kroppen, særlig før harde styrkeøkter og lange dager i hoppbakken, sier han i boken «Gull i munn - Idrettsheltenes egne favorittoppskrifter».

Foto: Per Åge Eriksen/Akilles Forlag.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 250 g havregryn, gjerne økologiske
  • 250 g 4-kornblanding
  • 75 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g knuste linfrø
  • tørkede bær
  • tørket frukt
  • 2 dl kokos
  • 5 ss honning
  • 2 klype salt
  • 2 dl eplejuice, eller annen fruktjuice
  • 4 ss solsikkeolje, eller rapsolje

Slik gjør du:

  • 250 g havregryn, gjerne økologiske
  • 250 g 4-kornblanding
  • 75 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g knuste linfrø
  • tørkede bær
  • tørket frukt
  • 2 dl kokos
  • 5 ss honning
  • 2 klype salt
  • 2 dl eplejuice, eller annen fruktjuice
  • 4 ss solsikkeolje, eller rapsolje
Ha alt det tørre (men ikke frukt/bær) i en bolle og bland det godt.
Ha fruktjuice, olje og honning i en kasserolle og varm det opp.
Hell juiceblandingen over grynene og bland det godt sammen.
Fordel blandingen utover et stekebrett med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 140 grader (på vanlig over- og undervarme) i 40–50 minutter, til blandingen er jevnt brun. Vend blandingen med jevne mellomrom for at alt skal bli likt stekt.
Tilsett tørket frukt/bær og nøtter, hvis du ønsker.
Avkjøl på brettet og fyll så blandingen i tette bokser eller store norgesglass.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alt det tørre (men ikke frukt/bær) i en bolle og bland det godt.
Ha fruktjuice, olje og honning i en kasserolle og varm det opp.
Hell juiceblandingen over grynene og bland det godt sammen.
Fordel blandingen utover et stekebrett med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 140 grader (på vanlig over- og undervarme) i 40–50 minutter, til blandingen er jevnt brun. Vend blandingen med jevne mellomrom for at alt skal bli likt stekt.
Tilsett tørket frukt/bær og nøtter, hvis du ønsker.
Avkjøl på brettet og fyll så blandingen i tette bokser eller store norgesglass.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?