Til hovedinnhold

Havregrynsboller med rosiner

1 h 30 min
10 varer
426
Havregrynsboller med rosiner

Nytt år og nye muligheter! Ønsker du å starte det nye året med å innføre noen sunnere vaner, samtidig som at du ikke vil slutte helt med å unne deg noe godt i helgen? Da burde du prøve ut disse kjempegode bollene her!

Havregryn i disse bollene gjør dem både sunnere og mer mettende enn vanlige boller, samtidig beholder de sin myke konsistens.

Rosiner gir bollene søt og god smak, og du må gjerne fylle de med vaniljekrem også.

Oppskriften gir 24 stk store, gode havregrynsboller.

Oppskrift og foto av: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

10
porsjoner
  • 50 g gjær
  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 200 g havregryn, små, lettkokte
  • 1.5 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 700 g hvetemel
  • 2 dl rosiner

Fyll (kan sløyfes)

  • 3 - 5 dl vaniljekrem

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 1 dl havregryn, gjerne store

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g gjær
  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 200 g havregryn, små, lettkokte
  • 1.5 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 700 g hvetemel
  • 2 dl rosiner

Fyll (kan sløyfes)

  • 3 - 5 dl vaniljekrem

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 1 dl havregryn, gjerne store
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm, det vil si ca. 37 °C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, havregryn, sukker og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig.
La deigen heve lunt og tildekket i ca. 1 time.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 24 like store emner og kna noen rosiner inn i hver.
Hvis du i tillegg vil fylle bollene med vaniljekrem, klemmer du emnene flate og legger på en stor teskje vaniljekrem. Dra deigen over vaniljekremen og klem sammen skjøten på undersiden av bollene.
Trill bollene jevne og sett dem på 2 stekeplater dekket med bakepapir. La bollene etterheve godt i ca. 40 minutter.
Pisk sammen egg og melk med en gaffel. Pensle eggeblandingen jevnt over bollene og dryss over store havregryn til pynt.
Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter, til de er gylne i fargen og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm, det vil si ca. 37 °C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, havregryn, sukker og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig.
La deigen heve lunt og tildekket i ca. 1 time.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 24 like store emner og kna noen rosiner inn i hver.
Hvis du i tillegg vil fylle bollene med vaniljekrem, klemmer du emnene flate og legger på en stor teskje vaniljekrem. Dra deigen over vaniljekremen og klem sammen skjøten på undersiden av bollene.
Trill bollene jevne og sett dem på 2 stekeplater dekket med bakepapir. La bollene etterheve godt i ca. 40 minutter.
Pisk sammen egg og melk med en gaffel. Pensle eggeblandingen jevnt over bollene og dryss over store havregryn til pynt.
Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter, til de er gylne i fargen og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?