Til hovedinnhold

Karamellpudding

2 h 30 min
5 varer
1.3k
Karamellpudding med karamellsaus og pisket krem

Karamellpudding med karamellsaus og pisket krem - det blir ikke særlig mye bedre enn det! Denne tradisjonelle desserten er aller best når den er hjemmelaget, og er en skikkelig klassiker på dessertbordet. Merk at karamellpuddingen må lages dagen i forveien og holder seg omtrent i fire dager godt innpakket i kjøleskapet.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 6 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 ss sukker, toppede
  • 6 stk egg, store

Til glasering

  • 2 dl sukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 6 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 ss sukker, toppede
  • 6 stk egg, store

Til glasering

  • 2 dl sukker
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Hell karamellen i en avlang brødform, omtrent 1,5 liter. Hold formen med et kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg. Vend på formen så bunnen er jevnt dekket, det er ikke nødvendig å dekke sidene.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, sukker og vanilje. Sett til side og avkjøl blandingen. Visp eggene forsiktig sammen i en bolle. Ikke visp for mye - da kan det bli luftbobler i puddingen.
Visp den avkjølte/romtemperert fløtemelken inn i eggeblandingen. Sil og hell blandingen over i formen som er dekket med karamell.
Sett formen over i en langpanne med vannbad, ha i nok kokende vann til at det kommer halvveis opp på formen. Bak karamellpuddingen ved 130 grader i cirka 2 timer, eller til puddingen akkurat har satt seg.
Ta formen ut av vannbadet og la den stå på benken til den har fått romtemperatur. Dekk den så godt til og la den stå i kjøleskapet natten over.
Dra en kniv forsiktig langs med kanten på puddingen for å løsne den. Vend puddingen ut på et passende fat, helst med en liten kant, så ikke sausen renner vekk. Server med myk pisket krem.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Hell karamellen i en avlang brødform, omtrent 1,5 liter. Hold formen med et kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg. Vend på formen så bunnen er jevnt dekket, det er ikke nødvendig å dekke sidene.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, sukker og vanilje. Sett til side og avkjøl blandingen. Visp eggene forsiktig sammen i en bolle. Ikke visp for mye - da kan det bli luftbobler i puddingen.
Visp den avkjølte/romtemperert fløtemelken inn i eggeblandingen. Sil og hell blandingen over i formen som er dekket med karamell.
Sett formen over i en langpanne med vannbad, ha i nok kokende vann til at det kommer halvveis opp på formen. Bak karamellpuddingen ved 130 grader i cirka 2 timer, eller til puddingen akkurat har satt seg.
Ta formen ut av vannbadet og la den stå på benken til den har fått romtemperatur. Dekk den så godt til og la den stå i kjøleskapet natten over.
Dra en kniv forsiktig langs med kanten på puddingen for å løsne den. Vend puddingen ut på et passende fat, helst med en liten kant, så ikke sausen renner vekk. Server med myk pisket krem.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?