Hjemmelaget karamellpudding dekket med deilig karamellsaus når puddingen hvelves ut fra formen er et nydelig syn.
Sara Johannessen Meek
Hjemmelaget karamellpudding med karamellsaus og pisket krem - det blir ikke særlig mye bedre enn det! Denne tradisjonelle desserten er aller best når den er hjemmelaget, og er en skikkelig klassiker på dessertbordet.
Merk at karamellpuddingen må lages dagen i forveien og holder seg omtrent i fire dager godt innpakket i kjøleskapet.
Tips: Eggene skal vispes forsiktig og for mye, da kan du få bobler i karamellpuddingen.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle.
Hell karamellen i en avlang brødform, omtrent 1,5 liter. Hold formen med et kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg. Vend på formen så bunnen er jevnt dekket, det er ikke nødvendig å dekke sidene.
Karamellpudding
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, sukker og vanilje. Sett til side og avkjøl blandingen. Visp eggene forsiktig sammen i en bolle. Ikke visp for mye - da kan det bli luftbobler i puddingen.
Visp den avkjølte/romtemperert fløtemelken inn i eggeblandingen. Sil og hell blandingen over i formen som er dekket med karamell.
Sett formen over i en langpanne med vannbad, ha i nok kokende vann til at det kommer halvveis opp på formen.
Bak karamellpuddingen ved 130 grader i cirka 2 timer, eller til puddingen akkurat har satt seg.
Ta formen ut av vannbadet og la den stå på benken til den har fått romtemperatur. Dekk den så godt til og la den stå i kjøleskapet natten over.
Dra en kniv forsiktig langs med kanten på puddingen for å løsne den. Vend puddingen ut på et passende fat, helst med en liten kant, så ikke sausen renner vekk.
Server med myk pisket krem.
Bon appetit!
Karamellsaus
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle.
Hell karamellen i en avlang brødform, omtrent 1,5 liter. Hold formen med et kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg. Vend på formen så bunnen er jevnt dekket, det er ikke nødvendig å dekke sidene.
Karamellpudding
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, sukker og vanilje. Sett til side og avkjøl blandingen. Visp eggene forsiktig sammen i en bolle. Ikke visp for mye - da kan det bli luftbobler i puddingen.
Visp den avkjølte/romtemperert fløtemelken inn i eggeblandingen. Sil og hell blandingen over i formen som er dekket med karamell.
Sett formen over i en langpanne med vannbad, ha i nok kokende vann til at det kommer halvveis opp på formen.
Bak karamellpuddingen ved 130 grader i cirka 2 timer, eller til puddingen akkurat har satt seg.
Ta formen ut av vannbadet og la den stå på benken til den har fått romtemperatur. Dekk den så godt til og la den stå i kjøleskapet natten over.
Dra en kniv forsiktig langs med kanten på puddingen for å løsne den. Vend puddingen ut på et passende fat, helst med en liten kant, så ikke sausen renner vekk.
Server med myk pisket krem.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto