Til hovedinnhold

Iskake med bringebær og marengs

6 h
7 varer
501
Iskake med bringebær og marengs

Iskake med bringebær og marengs gjør festmiddagen komplett. Dette er en hjemmelaget bringebæriskake på marengsbunn, som med fordel kan lages dagen før.

Bringebærisen har en superenkel oppskrift, som ikke krever ismaskin for å få en flott konsistens. Utgangspunktet for iskake med bringebær er søtet kondensert melk, fløte, vanilje og rørte bringebær eller bringebærsyltetøy. Marengsbunnen kan gjerne krydres med litt kardemomme.

Vær oppmerksom på at du ikke må bruke Vikingmelk, da den ikke er søt nok.
Bruk en rund form 20-22 cm i diameter.

Ingredienser

8
porsjoner

Marengsbunn

  • 3 stk eggehvite, store
  • 150 g sukker
  • 0.25 ts kardemomme

bringebæris

  • 5 dl kremfløte
  • 1 boks kondensert melk, søtet
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 1.5 dl bringebærsyltetøy, hjemmelaget syltetøy eller rørte bringebær

Slik gjør du:

Marengsbunn

  • 3 stk eggehvite, store
  • 150 g sukker
  • 0.25 ts kardemomme

bringebæris

  • 5 dl kremfløte
  • 1 boks kondensert melk, søtet
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 1.5 dl bringebærsyltetøy, hjemmelaget syltetøy eller rørte bringebær

Marengs

Varm ovnen til 130 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp eggehviten til myke topper ved middels hastighet i en kjøkkenmaskin.
Tilsett først 2 ss sukker og visp til myk marengs. Tilsett resten av sukkeret og kardemomme litt etter litt under visping.
Visp til slutt ved full hastighet til marengsen blir tykk og skinnende blank
Hell marengsen over i formen og bre den utover.
S midt i ovnen i ca. 1 time og 15 min, eller til overflaten virker sprø og stekt. Innsiden skal være myk og kremet. Avkjøl marengsen i formen.

Bringebæris

Bland fløte, vanilje og den søte kondenserte melken i en stål- eller glassbolle. Visp det sammen til en tykk og myk krem.
Hell kremen og bringebærsyltetøyet vekselvis over marengsbunnen.
Lag tykke striper av bringebærsyltetøy og bruk en smal kniv eller lignende for å lage noen svinger gjennom lagene.
Frys iskaken i minst 4-6 timer før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Marengs

Varm ovnen til 130 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp eggehviten til myke topper ved middels hastighet i en kjøkkenmaskin.
Tilsett først 2 ss sukker og visp til myk marengs. Tilsett resten av sukkeret og kardemomme litt etter litt under visping.
Visp til slutt ved full hastighet til marengsen blir tykk og skinnende blank
Hell marengsen over i formen og bre den utover.
S midt i ovnen i ca. 1 time og 15 min, eller til overflaten virker sprø og stekt. Innsiden skal være myk og kremet. Avkjøl marengsen i formen.

Bringebæris

Bland fløte, vanilje og den søte kondenserte melken i en stål- eller glassbolle. Visp det sammen til en tykk og myk krem.
Hell kremen og bringebærsyltetøyet vekselvis over marengsbunnen.
Lag tykke striper av bringebærsyltetøy og bruk en smal kniv eller lignende for å lage noen svinger gjennom lagene.
Frys iskaken i minst 4-6 timer før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?