Til hovedinnhold

Fløtesaus med hvitvin

30 min
8 varer
176
Fløtesaus med hvitvin

En deilig fløtesausen gir kalkunmåltidet det lille ekstra.

Tips: Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisenna.

Hvis du siler sausen kan du rett før servering tilsette 2 gode spiseskjeer myk pisket krem og kjøre sausen luftig og lett med en stavmikser. Tilsett hakkede urter etter at du eventuelt har kjørt sausen.

Ingredienser

8
porsjoner

Saus

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss smør
  • 3 dl hvitvin, tørr og frisk, gjerne riesling
  • 6 dl kalkunkraft, eller kylling (god og innkokt)
  • 4 dl matfløte
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • friske urter, estragon, persille eller kjørvel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Saus

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss smør
  • 3 dl hvitvin, tørr og frisk, gjerne riesling
  • 6 dl kalkunkraft, eller kylling (god og innkokt)
  • 4 dl matfløte
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • friske urter, estragon, persille eller kjørvel
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres sjalottløk og hvitløk i smøret i en liten kasserolle. Løken skal bli gyllen og myk, men ikke stekt. Tilsett vinen og la den koke inn til 1/3.
Tilsett kraften og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett fløte og la sausen småkoke i 10 minutter til.
Smak sausen til med salt og pepper. Sil sausen om ønskelig og tilsett hakkede friske urter.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres sjalottløk og hvitløk i smøret i en liten kasserolle. Løken skal bli gyllen og myk, men ikke stekt. Tilsett vinen og la den koke inn til 1/3.
Tilsett kraften og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett fløte og la sausen småkoke i 10 minutter til.
Smak sausen til med salt og pepper. Sil sausen om ønskelig og tilsett hakkede friske urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?