Til hovedinnhold

Fløtesaus med hvitvin

30 min
8 varer
197
Fløtesaus med hvitvin

En deilig fløtesausen gir kalkunmåltidet det lille ekstra.

Tips: Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisenna.

Hvis du siler sausen kan du rett før servering tilsette 2 gode spiseskjeer myk pisket krem og kjøre sausen luftig og lett med en stavmikser. Tilsett hakkede urter etter at du eventuelt har kjørt sausen.

Ingredienser

8
porsjoner

Saus

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss smør
  • 3 dl hvitvin, tørr og frisk, gjerne riesling
  • 6 dl kalkunkraft, eller kylling (god og innkokt)
  • 4 dl matfløte
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • friske urter, estragon, persille eller kjørvel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Saus

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss smør
  • 3 dl hvitvin, tørr og frisk, gjerne riesling
  • 6 dl kalkunkraft, eller kylling (god og innkokt)
  • 4 dl matfløte
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • friske urter, estragon, persille eller kjørvel
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres sjalottløk og hvitløk i smøret i en liten kasserolle. Løken skal bli gyllen og myk, men ikke stekt. Tilsett vinen og la den koke inn til 1/3.
Tilsett kraften og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett fløte og la sausen småkoke i 10 minutter til.
Smak sausen til med salt og pepper. Sil sausen om ønskelig og tilsett hakkede friske urter.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres sjalottløk og hvitløk i smøret i en liten kasserolle. Løken skal bli gyllen og myk, men ikke stekt. Tilsett vinen og la den koke inn til 1/3.
Tilsett kraften og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett fløte og la sausen småkoke i 10 minutter til.
Smak sausen til med salt og pepper. Sil sausen om ønskelig og tilsett hakkede friske urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?