Til hovedinnhold

Pannekaker med peanøttsmør, bacon og banan

25 min
12 varer
293
Pannekaker med peanøttsmør, bacon og banan

Pannekaker med peanøttsmør, bacon og banan har Lise Finckenhagen døpt til «Graceland» til ære for Elvis Presley. Hans favorittsandwich var nemlig «The Elvis», en sandwich med peanøttsmør, bacon og banan. Noen ganger også med litt honning. Her får du «The Elvis» i pannekakeform.

Denne og mange andre pannekakeoppskrifter finner du i Lises nye bok «Pannekaker».

Ingredienser

4
porsjoner
  • 225 g mel
  • 6 ss sukker
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2.5 dl lettmelk
  • 70 g peanøttsmør
  • 2 stk egg
  • 1 ss olje
  • smør, eller olje til steking

Fyll og topping

  • 2 stk banan
  • 150 g bacon
  • peanøttsmør
  • lønnesirup

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 225 g mel
  • 6 ss sukker
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2.5 dl lettmelk
  • 70 g peanøttsmør
  • 2 stk egg
  • 1 ss olje
  • smør, eller olje til steking

Fyll og topping

  • 2 stk banan
  • 150 g bacon
  • peanøttsmør
  • lønnesirup
Bland mel, sukker, salt og bakepulver i en bakebolle. Visp sammen melk, peanøttsmør, egg og olje. Hell væsken over det tørre og bland alt sammen til en glatt røre.
Stek små eller mellomstore pannekaker over middels varme i en stekepanne, eggepanne eller pannekakepanne. Det er ikke nødvendig å bruke mye fett i pannen under steking. Eventuelt kan du ha litt olje eller smør på kjøkkenpapir og smøre pannen lett mellom hver omgang.
Snu pannekakene forsiktig når du ser at overflaten er i ferd med å stivne og undersiden er pent gyllenbrun. Stek videre i ca. 40 sekunder på den andre siden.
Bygg en heftig stabel med skivede bananer og sprøstekt bacon mellom lagene. Topp med en skje peanøttsmør og lønnesirup.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, sukker, salt og bakepulver i en bakebolle. Visp sammen melk, peanøttsmør, egg og olje. Hell væsken over det tørre og bland alt sammen til en glatt røre.
Stek små eller mellomstore pannekaker over middels varme i en stekepanne, eggepanne eller pannekakepanne. Det er ikke nødvendig å bruke mye fett i pannen under steking. Eventuelt kan du ha litt olje eller smør på kjøkkenpapir og smøre pannen lett mellom hver omgang.
Snu pannekakene forsiktig når du ser at overflaten er i ferd med å stivne og undersiden er pent gyllenbrun. Stek videre i ca. 40 sekunder på den andre siden.
Bygg en heftig stabel med skivede bananer og sprøstekt bacon mellom lagene. Topp med en skje peanøttsmør og lønnesirup.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?